"Rīga" 3x3 basketbolisti triumfē Pasaules tūres posmā Filipīnās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbolists Nauris Miezis
Latvijas 3x3 basketbolists Nauris Miezis Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu ierindā svētdien, 2. oktobrī, trumfēja Pasaules tūres "Masters" posmā.

Finālā "Rīga" ar 21:19 pieveica ar pirmo numuru izsētos Beļģijas "Antwerp" basketbolistus.

Lasmanis spēli sāka ar ātri realizētu tālmetienu no kreisās puses, bet Miezis pievienoja precīzu soda metienu - 3:1. Spēles 50.sekundē Krūmiņš realizēja metienu ar sodu, taču soda metiens lidoja grozam secen - 4:1.

Lasmanis pēc nepilnām divām spēlētām minūtēm ar triecienu grozā panāca 5:1, kamēr pretinieku kontā jau bija četras piezīmes. 6:1 panāca Čavars pēc caurgājiena, bet 7:1 - Miezis caurgājienā.

Nīderlandieši ātri atguva trīs punktus, pēc otrā precīzā Tibo Fervorta tālmetiena pietuvojoties līdz 6:7.

Beļģijas komandai pēc nepilnām četrām minūtēm jau bija piezīmju norma.

Lasmanis ar tālmetienu un Čavars no groza apakšas panāca 10:6 pārsvaru, Krūmiņš ar tālmetienu - 14:9, taču Deniss Donkors realizēja trīspunktu gājienu, panākot jau 16:14 pārsvaru beļģiem, ko izdevās palielināt līdz 17:14.

Tad piecus punktus pēc kārtas, realizējot divus tālmetienus, guva Miezis, panākot 19:17 pārsvaru latviešiem.

Miezis panāca 20:18, beļģi pārkāpa noteikumus pret Miezi, kurš pirmo soda metienu raidīja grozam garām, bet 4,8 sekundes pirms spēles laika beigām realizēja otro soda metienu - 21:19.

Latvijas komanda, kas šajā turnīrā izsēta ar otro numuru, ceturtdaļfinālā ar 21:13 pieveica Šveices vienību "Lausanne".

Uzvaras grozu pēc lieliskas Mieža piespēles no groza apakšas, neviena netraucēts guva Čavars. Līdz spēles laika beigām vēl bija atlikusi minūte un 41 sekunde.

Uzvarā deviņus punktus ieguldīja Krūmiņš, septiņus punktus un četras atlēkušās bumbas - Lasmanis, pa četriem punktiem un atlēkušajām bumbām, kā arī piecas rezultatīvas piespēles - Miezis, bet vienu punktu un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Čavars.

Pretiniekiem pa pieciem punktiem guva Žils Martēns un Vesters Molteni, kuram arī piecas atlēkušās bumbas.

Pusfinālā "Rīga" ar 21:18 pārspēja Nīderlandes komandu "Amsterdam", kura turnīrā izsēta ar trešo numuru.

Lasmanis guva desmit, Miezis - deviņus punktus, bet Krūmiņš un Čavars sakrāja pa vienam punktam un četrām atlēkušajām bumbām.

Pretinieku vienībā deviņus punktus guva Dimeo van der Horsts, septiņus punktus - Arfins Slagters.

Jau ziņots, ka sestdien B grupas spēlēs rīdzinieki ar 22:14 uzvarēja Japānas vienību "Utsunomiya" (10.) un ar 22:8 - "Sansar" no Mongolijas, kas izsēta ar septīto numuru.

Septembrī Latvijas vienība izcīnīja sudraba godalgas Eiropas čempionātā, bet mēneša sākumā "Rīga", pirmo reizi šosezon spēlējot ar visiem četriem olimpiskajiem čempioniem, Monreālā izcīnīja pirmo "Masters" titulu. Vasarā, kad Lasmanis spēlēja ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3" un Krūmiņš ārstēja traumu, komanda spēlēja dažādos sastāvos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu