Latvijas Vingrošanas federācija vēl lems par dalību FIG kongresā, kurā piedalīsies Krievija un Baltkrievija (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas Vingrošanas federācija (LVF) vēl nav pieņēmusi lēmumu par dalību šī gada Starptautiskās Vingrošanas federācijas (FIG) ikgadējā kongresā, otrdien atklāja LVF ģenerālsekretāte Natālija Prokofjeva.

"Lēmums par līdzdalību FIG kongresā vēl nav pieņemts," otrdien sarunā ar LETA teica Prokofjeva. "Īsti pašlaik nav ko komentēt, jo par to tikai vēl lemsim."

Polija, Igaunija, Ukraina un Norvēģija boikotēs FIG ikgadējo kongresu, jo tajā piedalīsies Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji.

Jūlija beigās FIG paziņoja, ka meklēs jaunu kongresa norises vietu pēc tā, kā Norvēģija, ievērojot Norvēģijas Olimpiskās un paralimpiskās komitejas un Norvēģijas Kultūras ministrijas ieteikumus, atteicās uzņemt pārstāvjus vai delegācijas no Krievijas vai Baltkrievijas.

"Mums sapulce būs tuvāko nedēļu laikā. FIG kongress ir paredzēts novembrī, tā ka oktobrī pieņemsim lēmumu," atklāja LVF ģenerālsekretāte. "Konsultēsimies arī ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un gaidīsim viņu ieteikumus. Pašlaik likums mums neliedz piedalīties kongresā."

Norvēģija un Ukraina jau iepriekš paziņoja, ka boikotēs FIG kongresu, kam sekoja arī Polijas Vingrošanas asociācijas (PZG) paziņojums par neierašanos attiecīgajā pasākumā.

Tāpat kongresa boikotam pievienojās arī Igaunijas Vingrošanas federācija (EGF).

Pārceltais kongress norisināsies Stambulā 11. un 12. novembrī.

Jau martā FIG aizliedza savās sacensībās startēt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, taču visās norisēs joprojām var iesaistīties abu valstu oficiālie pārstāvji.

Baltkrievijas pārstāve Nellija Kima ir viena no FIG viceprezidentiem, bet Vasīlijs Titovs no Krievijas ir padomes loceklis. Tāpat vēl citi šo valstu pārstāvji darbojas vairākās FIG komitejās.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu