Šavi Alonso varētu pārņemt "Bayer" komandas vadību

Šavi Alonso
Šavi Alonso Foto: Reuters/ScanPix

Par Vācijas bundeslīgas futbola kluba Leverkūzenes "Bayer" jauno galveno treneri varētu kļūt bijušais Spānijas izlases pussargs Šavi Alonso, vēsta ESPN.

40 gadus vecais Šavjers (Šavi) Alonso savu futbolista karjeru noslēdza citā bundeslīgas klubā Minhenes "Bayern" 2017. gadā.

No 2019. gada līdz šī gada maijam Alonso bija Spānijas kluba Sansevastjanas "Real Sociedad" otrās komandas galvenais treneris.

Jau pagājušajā gadā spāņa vārds tika piesaukts citas bundeslīgas komandas - Menhengladbahas "Borussia" - sakarā, bet tomēr vienošanās panākta netika.

Pagaidām ar "Bayer" vēl strādā Šveices speciālists Herardo Seoane Kastro, tomēr viņa komanda šosezon 12 spēlēs piedzīvojusi jau astoņus zaudējumus, un gaidāms, ka notiks trenera maiņa.

Otrdien "Bayer" piedzīvoja zaudējumu UEFA Čempionu līgas mačā, viesos ar 0:2 piekāpjoties portugāļu "Porto". B apakšgrupā Leverkūzenes vienība ar trim punktiem pašlaik ir trešā, bet bundeslīgā ar pieciem punktiem astoņos mačos ieņem priekšpēdējo 17. pozīciju.

Alonso spēlētāja karjeras laikā Spānijas izlases rindās kļuva par 2010. gada Pasaules kausa ieguvēju, kā arī triumfēja 2008. un 2012. gada Eiropas čempionātos.

Izlases rindās Alonso aizvadīja 114 spēles un guva 16 vārtus.

Karjeru pussargs uzsāka "Real Sociedad" rindās, no 2004. līdz 2009. gadam pārstāvēja Anglijas premjerlīgas klubu "Liverpool", tad piecas sezonas spēlēja Madrides "Real", līdz pievienojās "Bayern", kur karjeru noslēdza.

Bez panākumiem ar izlasi, Alonso ir arī divkārtējs UEFA Čempionu līgas uzvarētājs - pa reizei ar "Liverpool" un "Real".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu