Koha plāno atgriezties sportā un pārstāvēt Kataru (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Rebeka Salsabila Ibrahima
Rebeka Salsabila Ibrahima Foto: Instagram: @rebeka_koha

Bijusī Latvijas svarcēlāja Rebeka Salsabila Ibrahima (savulaik - Koha) plāno atgriezties sportā un pārstāvēt Kataru, portālam "Inside The Games" apstiprināja Ibrahima.

2020. gada vasarā Ibrahima nolēma pārtraukt savu sportistes karjeru. Patlaban viņa dzīvo Katarā un pirms četriem mēnešiem ar savu vīru, diska metēju Moāzu Mohamedu Ibrahimu kļuva par vecākiem.

"Man tagad ir ģimene. Jūtos pārliecināta par sevi un ceru, ka treniņprocess aizritēs labi un varēšu atgūt savu fizisko formu. Jā, tas ir liels izaicinājums - audzināt bērnu un trenēties -, bet esmu domājusi arī par svarcelšanu un nesen pieņēmu lēmumu," portāls citē 24 gadus vecās Ibrahimas teikto.

Sportiste sacensībās plāno atgriezties nākamā gada janvārī gaidāmajā Kataras kausā.

Savu pirmo medaļu starptautiskās sacensībās Koha izcīnīja 2012. gadā, kad ieguva bronzu Eiropas čempionātā jauniešiem. Karjeras laikā viņa kronēta par Eiropas čempioni pieaugušo, jauniešu un arī junioru konkurencē.

Kā apstiprināja Latvijas Svarcelšanas federācijas vadītājs Viktors Ščerbatihs, federācijas un Ibrahimas komunikācija ir pārtrūkusi un organizācijai par sportistes nākotnes plāniem nav nekas zināms. "Rebeka ir malace, lai tikai trenējās un startē sacensībās. No mūsu puses nekādus šķēršļus neliksim. Ja viņa grib nodarboties ar sportu, visu cieņu, lai tikai strādā," komentēja Ščerbatihs.

2016. gadā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs sportiste palika uzreiz aiz goda pjedestāla, bet jau gadu vēlāk tika kronēta par Eiropas un arī pasaules čempioni junioru ieskaitē.

Pasaules čempionātā pieaugušo konkurencē Koha karjeras laikā izcīnījusi divas bronzas godalgas.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu