NHL sezonas ievadā Ziemeļamerikā uzvaru svin "Rangers" un "Golden Knights"

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārais čempionāts Ziemeļamerikā otrdien sākās ar Ņujorkas "Rangers" un Vegas "Golden Knights" uzvarām, par maču galvenajiem varoņiem kļūstot Mikam Zibanežādam un Markam Stounam.

"Rangers" savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pārspēja Tampabejas "Lightning", kurai iepriekšējā sezonā zaudēja Austrumu konferences finālā.

Divus vārtus ņujorkiešiem guva Zibanežāds, kurš trešajā periodā realizējot vairākumu, panāca 2:1. Vēlāk pretiniekus pārspēja arī Bārklijs Gudrovs. Iepriekšējās sezonas labākais vārtsargs Igors Šesjorkins šajā cīņās neitralizēja 26 pretinieku metienus, piekāpdamies vien Stīvena Stemkosa priekšā.

"Šodien lielākoties spēlējām tā, kā to vēlējāmies - uzticoties sev un sistēmai. Paveicām labu darbu un tādā garā arī jāturpina," pēc cīņas teica Zibanežāds.

Tikmēr Vegasas "Golden Knights" izbraukumā izrāva uzvaru 4:3 (0:1, 1:0, 3:2) pār Losandželosas "Kings".

Pirmā perioda vidū laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Gabriels Vilardi, bet otrā nogriežņa sākumā 1:1 panāca Žonatans Maršeso. Trešajā periodā uz diviem "Golden Knights" vārtiem "Kings" spēja atbildēt uz to pašu - Džeka Aikela precīzajam metienam sekoja Adriana Kempes vārti un Viljama Kārlsona iegūto vadību sadzēsa Arturs Kalijevs.

Pie rezultāta 3:3 abas komandas tuvojās papildlaika aizvadīšanai, taču 25 sekundes pirms pamatlaika beigām vegasiešu kapteinis Stouns ar plaukstas metienu raidīja ripu nepiesegtā vārtu stūrī un izrāva viesiem uzvaru.

Šīs bija pirmās NHL sezonas spēles Ziemeļamerikā. Regulārais čempionāts sākās jau pagājušajā nedēļas nogalē Prāgā, kur Nešvilas "Predators" divos mačus uzveica Sanhosē "Sharks".

Iepriekšējā sezonā par Stenlija kausa čempioni kļuva Kolorādo "Avalanche".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu