UEFA nesaskata pamatojumu Baltkrievijas izslēgšanai no EČ kvalifikācijas (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Baltkrievijas izlases futbolisti
Baltkrievijas izlases futbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Futbola federāciju asociācijai (UEFA) neesot bijis pamatojuma, lai izslēgtu Baltkrievijas vīriešu izlasi no 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas izlozes, laikrakstam "Sport Bild" atklāja organizācijas prezidents Aleksanders Čeferins.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Krievija tika atstādināta no starptautiskām sacensībām un netika iekļauta arī 2024.gada meistarsacīkšu kvalifikācijas izlozē, tādējādi finālturnīrā nespēlēs.

Kā ziņoja "Spiegel", Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere vērsusies UEFA ar jautājumu, kāpēc Baltkrievija kā karadarbības atbalstītāja netika izslēgta no svētdien notikušās izlozes. Pozīcija Baltkrievijas jautājumā Čeferinam tika jautāta arī UEFA prezidenta vizītē Rīgā 22.septembrī.

"Krievija ir diskvalificēta līdz nākamajam lēmumam. Protams, ka izlases, kas nespēlē kvalifikācijā, netiek arī uz finālturnīru. Attiecībā uz Baltkrieviju - nevaru vienpersoniski atbildēt, jo tas nav manā personīgā pārziņā," toreiz preses konferencē Latvijas žurnālistiem stāstīja Čeferins.

Trešdien sarunā ar "Sport Bild" Čeferins atzina, ka ir nedaudz populistiski teikt, ka "viņus visus vajag izmest ārā".

"Šajā brīdi neredzam tam pamatojumu. Ja situācija mainīsies, mēs, protams reaģēsim. Politiķiem vajadzētu cienīt mūsu tiesības pieņemt lēmumus. Mēs nesakām politiķiem un valdībām, ko darīt," ziņu aģentūra DPA citē Čeferina teikto.

Baltkrievijas izlasēm un klubiem ļauts aizvadīt mačus, taču ne Baltkrievijā. 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Baltkrievija tika ielozēta I apakšgrupā kopā ar Andoru, Izraēlu, Kosovu, Rumāniju un Šveici. Atlase 2024.gada čempionātam sāksies nākamā gada martā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu