NBA basketbolists, kurš kļuva bagāts no ātrās ēdināšanas restorāniem

Juniors Bridžmens Foto: twitter.com
Miks Kuncevičs
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Kuri Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji ir nopelnījuši vislielāko naudas žūksni? Lielākā daļa līdzjutēju nosauktu Maiklu Džordanu, Maģisko Džonsonu, Lebronu Džeimsu un, iespējams, vēl daudzus citus, bet labāko trijniekā atrodas vārds, kurš lielākajai daļai sporta sabiedrībā ir svešs.

Visvairāk naudas nopelnījis, iespējams, visu laiku izcilākais basketbolists Džordans – 1,7 miljardi ASV dolāru. Savukārt otro vietu dala divi basketbolisti Džonsons un Juniors Bridžmens, kuri savā dzīves laikā nopelnījuši ap 620 miljoniem ASV dolāru.

Pirmais vārds komentārus neprasa, taču, iespējams, daudziem varētu rasties jautājums, kurš ir vīrs, kas dala šo vietu ar leģendāro Losandželosas "Lakers" zvaigzni.

Bridžmens ir basketbolists, kurš NBA aizvadīja 12 sezonas, pārstāvot Milvoki "Bucks" un "Lakers" vienību. Karjeras laikā viņš vidēji izcēlās ar 13,6 punktiem, 3,5 atlēkušajām bumbām un 2,4 rezultatīvām piespēlēm. Pavisam noteikti skaidrs, ka, paskatoties uz cipariem, Bridžmens nebija NBA superzvaigzne, pie kura rindā stātos reklāmdevēji.

Kaut arī Juniors nedemonstrēja iespaidīgu sniegumu laukumā, "Bucks" komanda, kurā basketbolists pavadīja desmit sezonas, viņa numuru "2" iemūžināja.

Basketbola kedas uz nagliņas Bridžmens kāra 33 gadu vecumā, bet lielāko naudu viņš nopelnīja pēc tam. Viņa lielākā alga NBA vienas sezonas ietvaros bija 350 000 ASV dolāru.

Daudzi oranžās bumbas spēlmaņi pēc karjeras beigām mēdz iedzīvoties parādos, jo bankas kontā nauda pārstājusi ieplūst. Savukārt Bridžmens pēc sportista gaitu beigām rūpīgi izvērtēja, ko iesākt ar nopelnīto naudu. Indiānas štatā dzimušo basketbolistu aizrāva biznesa industrija. Vēl spēlēdams NBA, Bridžmens laikrakstā izlasīja par ASV ātrās ēdināšanas restorāna ķēdes "Wendy's" biznesa modeli, un pēc karjeras beigām amerikānis nolēma investēt naudu uzņēmumā.

Simboliski, ka pirmā "Wendy's" ēstuve, kuru bijušais basketbolists iegādājās, bija Milvoki. Vēlāk viņš investēja arī citā ātrās ēdināšanas restorānā "Chili’s". Mūsdienās šie uzņēmumi nodarbina ap 11 000 cilvēku un katru gadu gūst vairāk nekā 500 miljonu ASV dolāru lielu peļņu.

2016. gadā bijušajam basketbolistam piederēja vairāk nekā 200 "Wendy’s" un "Chili’s" ēstuves. Vēlāk viņš visas savas investīcijas pārdeva, bet tajā pašā gadā uzņēmējs sāka sadarbību ar "Coca-Cola", un 2017. gadā kļuva par "Heartland Coca-Cola Company" valdes priekšsēdētāju.

Dažreiz uzskata, ka profesionālais sportists pēc karjeras beigām nevar nopelnīt. Bridžmens ne tikai ir atspēkojis šo stereotipu, bet pierādījis pilnīgi pretējo, ka, gudri rīkojoties ar naudu, viss ir iespējams.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu