Rolands Šmits: "Žalgiris" izrādīja vislielāko interesi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: Ekrānšāviņš no Go3 video

Starpsezonā par Latvijas basketbolistu Rolandu Šmitu vislielāko interesi izrādīja Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris", kura rindās latviešu spēlētājs arī sāka jauno sezonu, teica pats basketbolists.

Pagājušo sezonu Šmits noslēdza Spānijas klubā "Barcelona", kurā pavadīja pēdējās četras sezonas, taču pēc tam, noslēdzot divu gadu līgumu, pievienojās ar Kauņas vienībai.

"Bija visādas runas un interese, bet izvēlējos "Žalgiris", jo šis ir labs klubs," sarunā ar platformu "Go3" savu izvēli pamatoja Šmits. "Laba iespēja spēlēt augstā līmenī, attīstīties kā spēlētājam, un "Žalgiris" arī izrādīja vislielāko interesi."

Pagājušajā sezona "Žalgiris" ULEB Eirolīgā finišēja pēdējā 15.vietā, 28 spēlēs izcīnot astoņas uzvaras. "Pagājušā sezona, protams, nebija izdevusies [Kauņas komandai], tāpēc šogad mums ir jāizlabo kļūdas un jāspēj dabūt komandu atkal pareizajā līmenī," piebilda basketbolists.

Veicot pārbūvi Kauņas komandā pēc neveiksmīgas pagājušās sezonas, galvenā trenera amatā stājās Kazis Maksvītis, kurš arī vada Lietuvas izlasi.

"Pagaidām esmu ļoti apmierināts un priecīgs par trenera darbu," stāstīja Šmits. "Jūtu, ka mums ir laba komanda. Ja mēs spēlēsim fizisku basketbolu, domāju, ka varam sasniegt augstus mērķus."

Šmits arī piebilda, ka salīdzinot ar "Barcelona" galveno treneri lietuvieti Šarūnu Jasikēviču, Kauņas komandā tiek spēlēts brīvāks basketbolists, neierobežojot spēlētāju noteiktos rāmjos.

Savukārt, runājot par savu lomu komandā, Šmits atklāja, ka jūtas drošāk un treneri viņam vairāk uzticas.

"Jau pēc pārbaudes spēlēm varēju teikt, ka esmu starta piecinieka cilvēks, un man ir lielākas iespējas sevi parādīt. Arī kombinācijas ir vairāk uz mani. "Barcelona" iet aiz [Nikolas] Mirotiča tas bija pavisam savādāk," norādīja Latvijas basketbolists.

"Žalgiris" pirmajās divās ULEB Eirolīgas spēlēs piedzīvoja neveiksmes, zaudējot Pirejas "Olympiacos" un Telavivas "Maccabi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu