Latvijas šāvēji dramatiski zaudē cīņā par pasaules čempionāta bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pasaules čempionāts šaušanā.
Pasaules čempionāts šaušanā. Foto: https://www.facebook.com/LatvianShootingfederation/

Latvijas šāvēji Agate Rašmane un Lauris Strautmanis pirmdien Kairā piedzīvoja dramatisku zaudējumu pasaules čempionāta pāru sacensību bronzas duelī.

Šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli kvalifikācijā Rašmane sašāva 287 punktus, bet Strautmanis - 292 punktus.

Ar 589 punktiem latvieši uzrādīja piekto rezultātu 57 duetu konkurencē un kvalificējās vienam no diviem bronzas dueļiem, kurā tikās ar irāņiem Hanijehu Rostamijanu un Džavadu Forugi, kurš ir Tokijas olimpisko spēļu čempions šaušanā desmit metru distancē.

Bronzas duelī līdz 16 punktiem pārāki ar 16-14 bija godalgām bagātie irāņi. Pirmajās divās sērijās uzvarēja pretinieki, bet nākamajās trīs - latvieši, kas viņiem ļāva iegūt vadību ar 6-4. Pēc tam sekoja piecu uzvarētu sērija pretinieku izpildījumā, irāņiem nonākot vienas uzvaras attālumā no bronzas medaļām (14-6).

Pēc neveiksmīgās desmitās sērijas, kurā Rašmane un Strautmanis summā dabūja tikai 16,0 punktus, Latvijas duets paņēma pārtraukum un turpinājumā uzvarēja četrās sērijas pēc kārtas, panākdami neizšķirtu 14-14. Pēdējā sērijā latviešiem bija 19,1 punkts, bet pretiniekiem - par 2,2 punktiem vairāk, kas deva uzvaru arī visā duelī.

Pasaules čempionāts šaušanā Ēģiptes galvaspilsētā Kairā norisināsies līdz 25. oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu