Prokuratūra iesniedz protestu par spriedumu krimināllietā, kas saistīta ar Jūrmalas FK "Spartaks" spēli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbola bumbas (ilustratīvas attēls)
Futbola bumbas (ilustratīvas attēls) Foto: optibetvirsliga.com

Prokuratūra iesniegusi protestu par Rīgas pilsētas tiesas attaisnojušo spriedumu krimināllietā, kurā par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) rīkotās futbola spēles rezultātu apsūdzēts Ruslans Bagirovs, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā.

Tagad protests būs jāvērtē Rīgas apgabaltiesai.

Vīrietis ir apsūdzēts par to, ka 2018.gada jūlijā pirms UEFA rīkotās spēles starp Belgradas "FC Red Star Belgrade" ("Crvena Zvezda") un Jūrmalas FK "Spartaks", kas notika 2018.gada jūlijā Belgradā, uz "Spartaks Jūrmala" pārstāvja mobilo tālruni aplikācijā "Whatsapp" nosūtīja balss ziņu krievu valodā piedāvājot konkrētas naudas summas par atbilstošiem spēles rezultātiem.

Par divu vārtu ielaišanu piedāvāti 25 000, bet par četriem vārtiem aptuveni 50 000. Balss ziņā gan konkrēta valūta nav minēta, taču apsūdzībā norādīts, ka summas atbilstot Latvijas noteikto minimālo mēnešalgu kopsummai.

Toreiz ar 2:0 uzvarēja "FC Red Star Belgrade".

Šādā veidā apsūdzētais izdarījis mēģinājumu izdarīt manipulācijas, kas saistītas ar materiālu vērtību piedāvāšanu lielā apmērā, lai tādā veidā ietekmētu minētās UEFA rīkotās spēles rezultātu.

Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu