Rumāņu tenisa zvaigzne Halepa diskvalificēta par dopinga lietošanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Simona Halepa.
Simona Halepa. Foto: AFP / Scanpix

Rumānijas tenisiste Simona Halepa (WTA 9.) saņēmusi pagaidu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpumu, paziņoja Starptautiskā Tenisa integritātes aģentūra (ITIA).

ITIA paziņojumā norādīts, ka neatļautās vielas atrastas Halepas paraugā, ko viņa iesniegusi augustā ASV atklātā čempionāta laikā. Viņas paraugā tika atrasta viela rokstadustats, kas stimulē asins sarkano šūnu ražošanu un tiek izmantota, lai ārstētu pacientus ar nieru problēmām.

Halepa pēc tam sociālajos tīklos pauda pārsteigumu, sakot, ka tas ir viņas dzīves lielākais šoks.

"Visas manas karjeras laikā manā prātā ne reizi nepavīdēja doma par krāpšanos, jo tas ir pilnīgi pretēji manai vērtību sistēmai," rumāniete rakstīja vietnē "Twitter".

"Cīnīšos līdz beigām, lai pierādītu, ka apzināti nekad neesmu lietojusi aizliegtās vielas, un ticu, ka agrāk vai vēlāk patiesība tiks noskaidrota," piebilda Halepa.

Halepa šo sezonu noslēdza septembra sākumā, paziņojot, ka šosezon vairs neaizvadīs mačus, jo veiks deguna operāciju, kas atrisinātu elpošanas problēmas.

Kādreizējā planētas pirmā rakete Halepa šajā sezonā atgriezās ranga desmitniekā, pateicoties Vimbldonā sasniegtajam pusfinālam un diviem WTA tituliem. Savā sezonas pēdējā spēlē viņa nepārvarēja "US Open" pirmo kārtu, zaudējot ranga otrajā simtā esošajai ukrainietei Darjai Sņigurai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu