Latvijas bokserim Ramlavam pēc uzvaras Polijā atņem jostu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas bokseris Artjoms Ramlavs sestdien Polijā uzvarēja cīņā par Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) kontinentālā čempiona jostu vieglajā svarā, taču īsi pēc cīņas beigām pasākuma organizatori uzvarētājam jostu atņēma, vēsta Latvijas sportista pārstāvji.

Ramlavs stājās pretī Polijas bokserim Daminam Vžesinskim, kurš karjeras laikā uzvarējis 26 no 30 aizvadītajām cīņām.

Latvijas bokserim, kurš profesionālajā boksā līdz šim ticis pie 15 panākumiem, jau piektajā raundā izdevās panākt pretinieka nokrišanu zemē, un tiesnesis skaitīja nokdaunu, taču atlikušajos piecos raundos polis spēja parādīt atzīstamu sniegumu.

Pēc trīs tiesnešu lēmumiem Latvijas bokseris bija pārāks pēc punktiem ar 95:94, 95:94 un 96:95, un tika nosaukts viņa vārds un piešķirta josta. Tomēr īsi pēc tam ringā atgriezās pasākuma organizētājs, apgalvojot, ka tiesneši ir sajaukuši abus bokserus, un uzvara tika piešķirta nepareizajam.

Pēc brīža Ramlavam josta tika izrauta no rokām, un par uzvarētāju tika atzīts Vžesinskis.

Ramlava komanda soctīklos neilgi pēc incidenta pauda vēlmi rīkot cīņas revanšu, kas notiktu Rīgā.

"Tu esi uzvarējis titula cīņu ārzemēs, tevi apbalvoja ar jostu, tradicionāli taisām uzvaras bildi ringā un tu saproti, ka milzīgs darbs ir padarīts. Bet te pēkšņi kāds ar draudiem atņem tavu jostu. Man tā notiek pirmo reizi un varbūt Latvijas boksa vēsturē tā arī varētu būt pirmā reize. Mēs kopā ar komandu šobrīd esam sajūsmā, bet ja ar tādu uzvedību viņi vēlas revanša cīņu, tad es esmu gatavs," komentē Artjoms Ramlavs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu