Ostapenko atgriežas WTA ranga Top 20

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules vienspēļu rangā pirmdien atguvusi piecas pozīcijas un ieņem 18. vietu, pēc nedēļas pārtraukuma atgriežoties pirmajā divdesmitniekā.

Aizvadītajā nedēļā Ostapenko spēlēja Gvadalaharas "WTA 1000" turnīrā, kurā izcīnīja divas uzvaras un apstājās astotdaļfinālā, noslēdzot savu sezonu vienspēļu sacensībās.

2022. gada sezonas vērtējumā Ostapenko vienspēlēs ieņem 18. vietu, bet dubultspēlēs ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku ieņem piekto pozīciju.

Latvijas otrā rakete Daniela Vismane rangā atkāpusies par vienu ailīti un ir 261. pozīcijā, kamēr Darja Semeņistaja zaudējusi 13 vietas un ieņem 276. pozīciju. Diāna Marcinkēviča pakāpusies par vienu pozīciju uz augšu un ieņem 301. vietu, astoņas vietas zaudējusi Kamilla Bartone (589.), bet vienu vietu atguvusi pauzi tenisā paņēmusī Anastasija Sevastova (690.). Vēl Anna Ozerova noslīdējusi četras vietas zemāk (973.), Līgai Dekmeijerei ir 39 vietu kritums (1260.), kamēr Margarita Ignatjeva zaudējusi septiņas pozīcijas (1371.).

Pēc Gvadalaharas "WTA 1000" turnīra ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas, paliekot nemainīgām vien pirmajām divām pozīcijām.

WTA līderes godā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, otro vietu ieņem tunisiete Onsa Žabēra, kamēr par divām pozīcijām uz trešo pakāpusies Gvadalaharas turnīra čempione Džesika Pegula no ASV. Par trīs vietām uz ceturto pakāpusies cita amerikāniete Koko Gofa, vienas pozīcijas kāpums ir Gvadalaharas sacensību finālistei Marijai Sakari no Grieķijas, bet sestā pēc četru pozīciju kāpuma ir francūziete Karolīne Garsija.

Neitrālā sportiste Arina Sabaļenka zaudējusi trīs vietas un tagad ir septītā, bet trīs pozīcijas ieguvušas nākamās divas sekotājas, arī neitrālās tenisistes Darja Kasatkina un Veronika Kudermetova. Desmitā pēc vienas pozīcijas krituma ir rumāniete Simona Halepa, kurai ir ne tikai veselības problēmas, bet arī piespriesta pagaidu diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpumu. Ievērojams kritums ir igaunietei Anetei Kontaveitai - nesenā planētas trešā rakete atkāpusies uz 17. vietu un ir priekšā tieši Ostapenko.

Dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi piecas pozīcijas un ir 16., Marcinkēviča pēc 24 vietu krituma atkāpusies uz 223. pozīciju, kamēr Vismane ieguvusi astoņas vietas un ieņem 252. pozīciju. Semeņistaja zaudējusi vienu pozīciju (328.), turpretī Bartonei ir kāpums par ailīti uz augšu (368.), Patrīcija Špaka atkāpusies par piecām vietām (893.), Elza Tomase par astoņām (934.), Dekmeijere atguvusi 13 pozīcijas (1005.), Ozerova - piecas (1280.), Ignatjevai ir 48 vietu kritums (1335.), bet Denīza Marcinkēviča zaudējusi 13 pozīcijas (1478.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu