Video Artjoms Ramlavs: Man nācās viņu lauzt, lai kļūdītos viņš

Gatis Kreceris
, TVNET | KLIK Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Artjoms Ramlavs
Artjoms Ramlavs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Bokseris Artjoms Ramlavs pēc skandalozās cīņas Polijā, kad viņam tika atņemta Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) kontinentālā čempiona josta, nejūtas kā zaudētājs. Lai arī piedzīvojis nepatīkamu brīdi, viņš negrasās atmest ar roku. Iesniegta apelācija, un gala lēmums vēl tikai sekos. 

Ramlavs pagājušās nedēļas nogalē tikās ar poli Damianu Vžesinski. Pirmajos piecos raundos pārāks bija Latvijas pārstāvis, vienu reizi pretinieku aizsūtot nokdaunā. Turpinājumā bija vērojama līdzvērtīgu sāncenšu cīņa, bet ar nelielu Vžesinska pārsvaru, tiesa, ne 10. raundā.

Tiesneši pēc cīņas par uzvarētāju (pēc punktiem 95:94, 95:94, 96:95) pasludināja Ramlavu, bet aptuveni 15 minūtes vēlāk viņam josta tika atņemta, izrauta no rokām. Tas tika pamatots ar tiesnešu kļūdainiem pierakstiem. Ramlavs un viņa komanda tam nepiekrita, Latvijas Profesionālā boksa federācijai iesniedzot apelāciju, kas vēl tiks izskatīta.

Kaut arī cīņa bija starptautiska, to tiesāja trīs Polijas tiesneši...

"Runājot ar treneri, bija skaidrs, ka pirmos piecus raundus uzvarēju es. Izdarīju arī nokdaunu. Sestajā raundā viņš ar galvu man pārsita uzaci, tecēja daudz asiņu, un divus trīs raundus es vispār neko neredzēju. Sapratu, ka sesto, septīto un astoto raundu es zaudēju, devītais bija 50:50, bet 10. es uzvarēju. Sešus no 10 es uzvarēju. Man liekas, ka uzvarēju es. Ja viņam uzvaru atdotu uzreiz, tas nebūtu tik sāpīgi," TVNET teica Ramlavs. "Pats pēc tam noskatījos cīņu un vēl vairāk sapratu, kāpēc par uzvarētāju atzina mani, jo pirmos piecus raundus es uzvarēju tīri. Kopā seši raudi bija mani."

Vžesinskis savas karjeras laikā uzvarējis 26 no 30 cīņām.

Cīņas favorīts bija polis. Bet Ramlava stratēģija bija vienkārša - "nogalināt vai tikt nogalinātam".

"Šajā cīņā man vajadzēja iziet no savas komforta zonas," pauda 33 gadus vecais Ramlavs. "Esmu vairāk bokseris-spēlētājs. Viņš tomēr bija mājinieks, un katrs moments, kurš man neizdotos, nāktu par labu viņam. Man nācās viņu lauzt, lai kļūdītos viņš un lai šīs kļūdas izmantot varētu es. Tas arī sanāca, un arī čempiona raundā uzvarēju... Visas cīņas laikā gāju uz priekšu, iniciatīva piederēja man."

Tiesnešu lēmums Ramlavam bija diezgan liels trieciens. Pārdzīvoja. Viņš sēdēja ringa centrā un galvā bijis tukšuma sajūta. Treneris un komanda uzmundrināja, palīdzot atgūt emocionālo stāvokli.

Ramlavs pieprasīja revanša cīņu, kas tiktu februārī organizēta Rīgā. Vai tā notiks, pāragri spriest.

Bokserim pēc atgriešanās mājās dēls uzdevis jautājumu: kāpēc tika atņemta josta? Viņam bijis grūti atbildēt. Arī to, vai josta tomēr nonāks Latvijas boksera īpašumā.

Pēc cīņas viņam vajadzēja sašūt pārsistās uzacis, bet poļi nolēma to nedarīt. Atgriežoties Rīgā, viņš devās uz Paula Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu, kur brūces atplēsa un aizlāpīja.

Amatiera karjerā viņš aizvadījis vairāk nekā 200 cīņas, bet profesionālajā ringā aiz muguras ir 17, kurās guvis 15 uzvaras. Abi zaudējumi (pret Vžesinski oficiāls lēmums sekos pēc apelācijas izskatīšanas) ir titulcīņās.

"Vžesinskis nebija spēcīgākais bokseris, ar kuru esmu ticies. Liekas, ka brits [Arčijs Šarps], kuram zaudēju, bija labāks. Arī šeit, Rīgā, esmu boksējies ar spēcīgākiem pretiniekiem," norādīja Ramlavs. "Pēdējo reizi šajā svara kategorijā cīnījos 2019. gadā, kad boksējos pret to pašu britu. Man nācās nokāpt divīziju zemāk, un svara zaudēšana nedaudz izmainīja manus plānus. To varēju just sestajā, septītajā un astotajā raundā, kad jutos paguris."

Video: Artjoms Ramlavs - Damins Vžesinskis

Ramlavs uzskata, ka šobrīd ir savā labākajā formā, un vēlētos cīnīties ik pēc trīs četriem mēnešiem, bet tas nav atkarīgs no viņa.

"Gribu boksēties un rādīt skaistas cīņas," uzsvēra Ramlavs.

"Saņēmu tādu atbalstu... Man sociālajos tīklos rakstīja no visiem pasaules punktiem. Atgriežoties no Polijas lidostā, bija tik daudz cilvēku. Daudz emociju," par atgriešanos mājās sacīja Ramlavs. "Es mīlu to, ko daru."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu