Video ⟩ Merzļikins ielaiž septiņas ripas "Blue Jackets" trešajā zaudējumā pēc kārtas (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā saskārās ar daudz pretinieku metieniem un neglāba Kolumbusas "Blue Jackets" komandu no zaudējuma.

"Blue Jackets" viesos ar rezultātu 1:7 (0:1, 1:3, 0:3) atzina Ņūdžersijas "Devils" pārākumu un piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas.

"Devils" pa Merzļikina vārtiem izdarīja 53 metienus, kamēr viesi atbildēja tikai ar 21 raidījumu.

Mājinieki jau pirmajā minūtē pāris reizes pārbaudīja Merzļikina modrību, bet pārspēja latvieti pirmo reizi vien nepilnas trīs minūtes pirms pirmā perioda beigām, kad ar precīzu metienu bez ripas apstādināšanas izcēlās Fābians Seterlunds. Pirmajā periodā Merzļikinam bija jāiztur 20 pretinieku metieni, kamēr otrā laukuma galā Vītekam Vanēčekam bija jātver vien piecas ripas.

Otrā perioda ceturtajā minūtē "Devils" hokejisti vēl divas reizes sarūgtināja Merzļikinu. Vispirms ripu zem latviešu vārtsarga cimda raidīja Niko Hišīrs, bet pēc tam ar spēcīgu metienu izcēlās Raiens Greivss. Trīs minūtes vēlāk pirmo reizi mačā ripu no saviem vārtiem izvilka arī Vanēčeks, kuru pārspēja Jegors Činahovs.

Kad līdz perioda beigām bija palikušas 22 sekundes, "Blue Jackets" pie savas zilās līnijas zaudēja ripu, kas Džonam Marīno ļāva panākt 4:1 "Devils" labā. Abas komandas tobrīd spēlēja četratā pret četriem, jo epizodē pirms tam pie "Blue Jackets" vārtiem Neitans Bastians dabūja divu minūšu sodu par sitienu ar nūju Merzļikinam, kamēr latviešu vārtsargam tikpat liels sods, kas bija jāizcieš laukuma spēlētājam, bija par rupjību.

Merzļikinam trešās trešdaļas sākumā bija vairākas labas epizodes "Blue Jackets" vārtos, tomēr pretinieki savu nospiedošo pārsvaru realizēja, ceturtajā minūtē 5:1 panākot Jonasam Zīgentāleram. Perioda turpinājumā pa ripai viesu vārtos ieraidīja arī Jespers Brats un Mailss Vuds.

Pirms šī mača Merzļikins sešos mačos bija izcīnījis divas uzvaras, ielaidis vidēji 4,3 ripas un atvairījis 86,3% metienu.

Svētdien rezervē bija Daņiils Tarasovs, bet no Amerikas Hokeja līgas (AHL) tika atsaukts Jonass Korpisalo, kurš nebija spēles dalībnieku sarakstā. No savainojuma atlabušais somu vārtsargs sestdien piedalījās AHL mačā un atvairīja 38 metienus.

"Blue Jackets" ar sešiem punktiem desmit spēlēs ir pēdējā starp 16 Austrumu konferences komandām. "Devils" 12 punkti deviņos mačos dod otro vietu.

Nākamās spēles Kolumbusas vienība aizvadīs nākamajā piektdienā un sestdienā, kad Tamperē divreiz krustos nūjas ar Stenlija kausa ieguvēju Kolorādo "Avalanche".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu