"Nets" piemēro Ērvingam vismaz piecu spēļu diskvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigzne Kairijs Ērvings
NBA zvaigzne Kairijs Ērvings Foto: AFP/Scanpix

Kairijs Ērvings ceturtdien sākotnēji atsacījās atvainoties par darbībām, kas veicina antisemītismu, tādējādi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bruklinas "Nets" viņam piemēroja vismaz piecu spēļu diskvalifikāciju, šajā laikā spēlētājam nesaņemot atalgojumu.

Pēc diskvalifikācijas piemērošanas Ērvings tomēr publiskā paziņojumā atvainojās.

Pagājušajā nedēļā viens no "Nets" līderiem Ērvings vietnēs "Twitter" un "Instagram" publiskoja ierakstus, kuros reklamēja antisemītisku filmu, un par to saņēma plašu nosodījumu, savu viedokli publiski paužot arī kluba īpašniekam Džozefam Cai.

Ceturtdien tika ziņots, ka "Nets" un tās basketbolists Ērvings kopā ziedos vienu miljonu ASV dolāru (apmēram 1,02 miljoni eiro) organizācijām, kas cīnās pret antisemītismu, naidu un neiecietību.

Ērvings sākotnēji atteicās atvainoties, sakot, ka viņš nebija tas, kurš veidoja šo filmu. Jau pēc piemērotās diskvalifikācijas basketbolists tomēr atvainojās.

"Atvainojos visiem, kurus mani ieraksti ietekmēja vai sāpināja. Man nebija nolūka izturēties necienīgi pret ebreju kopienas vēsturi, kas saistīta ar Holokaustu, vai sēt naidu," teikts basketbolista paziņojumā.

Ērvings otro sezonu pēc kārtas tiek uz laiku izslēgts no komandas. Pagājušajā sezonā 30 gadu vecais aizsargs atteicās vakcinēties pret Covid-19, kā dēļ nedrīkstēja piedalīties mājas spēlēs, bet decembrī viņš atgriezās komandā.

Ērvings, aizvadot savu 11.sezonu NBA, astoņās spēlēs vidēji mačā guvis 26,9 punktus, atdevis 5,1 rezultatīvu piespēli un izcīnījis 5,1 atlēkušo bumbu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu