Kazakevičs uzskata, ka "Daugavas" stadiona laukums ir labāks, nekā izlases iepriekšējās spēlēs (628)

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

"Daugavas" stadiona laukums šobrīd ir labākā stāvoklī, nekā jūnijā, otrdien preses konferencē atzīmēja Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvija un Igaunija trešdien plkst.19 "Daugavas" stadionā sāks Baltijas kausa izcīņas pusfināla maču. Lielai daļai izlases futbolistu pēdējās spēles bija nedēļas nogalē.

"Šī nometne ir pat izlases mērogam saspiestos laika rāmjos. Starp sestdienu, kad bija pēdējā virslīgas spēle, un trešdienu, bija tikai trīs dienas, un pirmās 48 stundas ir svarīgas, lai atjaunotu spēkus. Šodienas treniņš faktiski būs vienīgais, kurā varam piestrādāt pie taktiskām lietām. Šodienas treniņa uzdevums ir atstrādāt spēles ideju. Šis ir sezonas noslēgums, un spēlētāju funkcionālajam stāvoklim būs liela nozīme rītdienas mačā," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Kazakevičs sagaida, ka cīņa ar Igauniju būs ļoti fiziska un smagnējais segums prasīs labu fizisko sagatavotību.

"Sestdien te jau aizvadījām pirmo treniņu. Skaidrs, ka ir novembra mēnesis un ka jautājums par laukuma kvalitāti šeit ir aktuāls arī vasarā. Tas, ko redzēju, laukums bija labi sagatavots. Iespējams, pat labāk, nekā tas bija pirms jūnija. Taču apzināmies laikapstākļus, ka pēc treniņiem un pirmsspēles iesildīšanās laukums varētu ciest. Rēķināmies ar iespēju, ka laukums varētu būt gana smags," turpināja treneris.

Tāpat Kazakevičs atzīmēja, ka nebūs lielu eksperimentu ar izlases sastāvu, jo viens no trīs uzdevumiem ir arī uzvarēt turnīrā.

"Tāpat būs uzdevums dot iespēju spēlētājiem, kuri tam gatavojās ilgāku laiku, bet es to nesauktu par eksperimentu. Tie ir spēlētāji, kuri šo iespēju nopelnīja ar savu darbu visa gada garumā. Trešais uzdevums – pieslīpēt vairākus spēles elementus, kas varētu būt noderīgi nākamajā gadā Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Paredzu, ka sākumsastāvā būs jaunas sejas, un arī uz maiņu varētu nākt spēlētāji, kuri līdz šim spēlēja mazāk," stāstīja Kazakevičs.

Otrā pusfinālā tiksies Lietuva un Islande. Abu dueļu uzvarētāji 19. novembrī sacentīsies finālā, bet pusfināla zaudētāji tajā pašā dienā spēlēs savā starpā par trešo vietu. Neizšķirtu gadījumā bez papildlaika aizvadīšanas notiks 11 metru sitienu izpilde.

Gadījumā, ja Latvijas izlase 19. novembra spēlē tiksies ar Islandi, mačs risināsies turpat "Daugavas" stadionā. Ja Latvijas izlases 19. novembra mača pretiniece būs Lietuva, spēle notiks sāncenšu laukumā.

Komentāri (628)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu