"Zemgale"/LLU hokejisti izbraukumā Turku zaudē papildlaikā

CopyDraugiem X Whatsapp
"Zemgale"/LLU komanda.
"Zemgale"/LLU komanda. Foto: https://hkzemgale.lv

Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale"/LLU otrdien Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - regulārā čempionāta spēlē viesos ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Artūra Andžāna pārstāvētajai Turku TUTO komandai.

Jelgavniekiem vārtus guva Kristaps Kristiņš un Artūrs Homjakovs.

Otrā perioda ceturtajā minūtē Ēriku Vītolu ar spēcīgu metienu pārspēja Valteri Virtanens, bet trešdaļas vidū Kristiņš, pretuzbrukumā palikdams nepieskatīts vārtu priekšā, panāca 1:1. Trešā perioda 21.sekundē Rope Ranta pēc iemetiena izdarīja zibenīgu raidījumu un atjaunoja laukuma saimniekiem vadību.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 77 sekundes, Homjakovs ar metienu tukšā vārtu stūrī panāca 2:2. Tiesa, papildlaikā pēc nospēlētas nepilnas pusminūtes Lēvi Teisala realizēja vairākumā un nodrošināja mājiniekiem uzvaru.

Andžāns šajā mačā nepilnās 16 minūtēs statistikas ailēs neatzīmējās un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Trešdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Jelgavas komanda ar izcīnītiem 12 punktiem 12 spēlēs ieņem 12. vietu 14 komandu konkurencē. TUTO ar 19 punktiem 14 cīņās ir astotā.

Latvijas čempione "Mestis" līgas pamatturnīrā četros apļos aizvadīs 52 spēles. 26 no šīm cīņām norisināsies "Zemgale/LLU" ledus hallē Jelgavā.

Pagājušajā sezonā par Somijas otras spēcīgākās līgas čempionvienību kļuva Imatras "Kettera", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica "Kiekko-Espoo".

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022. gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu