Video ⟩ "Zemgale"/LLU vēlreiz zaudē Andžāna pārstāvētajai Turku komandai

CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Facebook: HK Zemgale/LLU

Latvijas čempionvienība hokejā "Zemgale"/LLU trešdien Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - regulārā čempionāta spēlē viesos ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Artūra Andžāna pārstāvētajai Turku TUTO komandai.

Jelgavas vienības labā vārtus guva Harijs Brants un Roberts Petrovičs.

Latvijas komandai izdevās izvirzīties vadībā 18. minūtē, kad pretinieku vārtos ripu raidīja Brants, taču pusotru minūti vēlāk mājinieki tika pie vairākuma un izlīdzināja rezultātu, precīzam esot Robinam Kolombāns.

Savukārt 29. minūtē Turku komanda pārņēma vadību, ripu Latvijas komandas vārtos pēc Andžāna piespēles raidot Niklasam Kontilam, bet vēl pēc sešām ar pusi minūtēm rezultāts atkal tapa neizšķirts, šoreiz mājinieku vārtsargu pārspējot Petrovičam.

Trešajam periodam noslēdzoties bez gūtiem vārtiem, mājiniekiem pagarinājumā bija nepieciešamas mazāk nekā divas minūtes, lai gūtu uzvaru nesošos vārtus. Trešos Turku vienības vārtus guva Lēvi Teisala.

Andžāns šajā spēlē uz ledus pavadīja 19 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā nopelnīja vienu divu minūšu noraidījumu, divas reizes meta pa "Zemgale"/LLU vārtiem un noslēdza maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Otrdien komandas tikās pirmo reizi, pie panākuma ar identisku rezultātu 3:2 tiekot laukuma saimniekiem.

Jelgavas komanda ar izcīnītiem 13 punktiem 14 spēlēs ieņem 11. vietu 14 komandu konkurencē. TUTO ar 21 punktu 15 cīņās ir septītā.

Latvijas čempione "Mestis" līgas pamatturnīrā četros apļos aizvadīs 52 spēles. 26 no šīm cīņām norisināsies "Zemgale/LLU" ledus hallē Jelgavā.

Pagājušajā sezonā par Somijas otras spēcīgākās līgas čempionvienību kļuva Imatras "Kettera", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica "Kiekko-Espoo".

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022. gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu