Video ⟩ Bļugeram spēles beigās desmit soda minūtes "Penguins" uzvarā

CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: @PensChronicles

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā nopelnīja desmit soda minūtes, bet viņa pārstāvētā komanda Pitsburgas "Penguins" izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

Pitsburgas vienība izbraukumā ar 5:3 (1:0, 2:2, 2:1) pārspēja Čikāgas "Blackhawks".

Bļugers laukumā bija 14 minūtes un 25 sekundes, no kurām trīs minūtes un 23 sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu uzbrucēja kontā viens metiens pa vārtiem, viens spēka paņēmiens, viena pārtverta ripa, divi spēka paņēmieni , divi bloķēti metieni un uzvarēti trīs no deviņiem iemetieniem. Maču Bļugers noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu, bet desmit soda minūtes nopelnīja par nesportisku uzvedību 17 sekundes pirms spēles beigām.

Uzvarētāju rindās ar vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās kapteinis Sidnijs Krosbijs, 1+1 sakrāja Rikards Rakels, vēl pa vārtiem guva Broks Makgins, Džefs Kārters un Jevgēņijs Malkins, kurš to paveica savā 1000. spēlē NHL. Kopumā Malkins karjeras laikā sakrājis 1166 (452+714).

Čikāgas kluba rindās vārtus guva Patriks Keins, Džudžars Haira un Filips Kuraševs, bet pirms spēles mainieki godināja komandas ilggadējo uzbrucēju Marianu Hosu, kura 81.numurs tika iemūžināts.

Citā spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina sastāvā savā laukumā ar 5:3 (1:1, 1:1, 3:1) pārspēja Floridas "Panthers".

Lielisku sniegumu "Blue Jackets" vārtos demonstrēja Daņiils Tarasovs, kurš atvairīja 47 no 50 pretinieku metieniem.

Mājinieku sastāvā ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džonijs Gudro, bet pa reizei precīzi meta Jegors Činahovs, Kents Džonsons, Šons Kuralī un Būns Dženers, kamēr "Panthers" rindās vārtus guva Metjū Tkačaks, Ārons Ekblads un KOlins Vaits.

"Penguins" pēc panākuma ar 21 punktu 19 mačos pakāpās uz devīto pozīciju Austrumu konferencē, kamēr "Blue Jackets" ar 15 punktiem 18 mačos ieņem 14. vietu 16 komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu