Laksa un Lomažs atzīti par Latvijas gada labākajiem basketbolistiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: Edijs Pālens/LETA

Kitija Laksa un Rihards Lomažs atzīti par 2022. gada Latvijas labākajiem basketbolistiem, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Laksa šogad kļuva par Itālijas čempioni, saņemot finālsērijas vērtīgākās spēlētājas balvu, sasniedza FIBA Eirolīgas ceturtdaļfinālu, kā arī ar rezultatīvu sniegumu palīdzēja Latvijas izlasei nodrošināt vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas norisināsies nākamgad.

Uz gada basketbolistes balvu bija izvirzītas arī Elīna Babkina, Ieva Pulvere, Anete Šteinberga un Kristīne Vītola.

Tikmēr Lomažs, vēl pārstāvot Denizli "Merkezefendi", demonstrēja rezultatīvu sniegumu Turcijas čempionātā, kā arī ir viens izlases līderiem 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā.

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs
Latvijas basketbolists Rihards Lomažs Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

Gada labākā basketbolista balvai bija izvirzīti arī Dāvis Bertāns, Kristaps Porziņģis, Rolands Šmits un Kristers Zoriks.

Savukārt gada labākā trenera balvu saņēma Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki, kura vadībā valstsvienība izcīnīja ceļazīmi uz 2023. gada Pasaules kausa finālturnīru.

Labākais 3x3 basketbolists šogad ir bijis Nauris Miezis, kamēr par labāko 3x3 basketbolisti tika izraudzīta Paula Mauriņa.

Gada tiesneša balvu saņēma Gatis Saliņš, kurš ne tikai tiesājis sieviešu Pasaules kausa finālspēli, bet arī vairākus Eiropas vīriešu čempionāta mačus un sieviešu Eirolīgas finālspēli.

Par gada jaunatnes treneri tika atzīts Aigars Nerips, bet gada cerības balva tika Mārcim Šteinbergam, un par gada labāko menedžeri tika nosaukts "Daugavpils Universitātes" sieviešu komandas menedžeris Ivans Andrijevskis.

Ilze Bagatska saņēma gada iniciatīvas balvu, Silvija Jankovska un Pēteris Meija tika pie gada seniores un seniora balvas, kamēr par gada labāko ratiņbasketbolistu tika atzīts Ralfs Bundziņš. Basketbola komanda Gulbenes "Buki" saņēma gada piemēra balvu, bet visiem līdzjutējiem jeb sestajam spēlētājam tika piešķirta balva par gada ieguldījumu.

LBS kopš 2012. gada piešķir gada balvas vismaz desmit nominācijās, lai godinātu personības, kuras konkrētajā sezonā sasniegušas izcilus rezultātus, devušas būtisku ieguldījumu Latvijas basketbola attīstībā un veicinājušas Latvijas starptautisko atpazīstamību.

Iepriekšējā gadā par gada basketbolistiem tika atzīti Dāvis Bertāns un Šteinberga, bet labākā trenera balva tika Raimondam Feldmanim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu