Cipuļa divnieku ekipāža ieņem astoto vietu Eiropas kausa sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bobsleja pilots Emīls Cipulis un stūmējs Edgars Nemme
Latvijas bobsleja pilots Emīls Cipulis un stūmējs Edgars Nemme Foto: bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilota Emīla Cipuļa un stūmēja Edgara Nemmes divnieku ekipāža otrdien Altenbergas trasē ieņēma astoto vietu Eiropas kausa sacensībās, kamēr Jēkabs Kalenda ar Mareku Lazdānu bija 14.pozīcijā.

Trešo uzvaru sezonas ceturtajās divnieku sacensībās izcīnīja Vācijas pilota Maksimilāna Illmanna ekipāža, kas abos braucienos bija ātrākā un uzrādīja identisku laiku finišā - 55,81 sekunde.

Otrās vietas ieguvējs, vācietis Adams Ammurs summā zaudēja 0,21 sekundi, bet trešo pozīciju izcīnījušais itālis Patriks Baumgartners bija 0,37 sekundes lēnāks.

Cipulis un Nemme abos braucienos startā ar 5,28 sekundēm bija otrie ātrākie, bet finišā ieņēma attiecīgi septīto un astoto pozīciju. Katrā braucienā latvieši no uzvarētāja atpalika vairāk nekā pussekundi, bet summā bija 1,20 sekundes lēnāki.

Kalenda un Lazdāns startā uzrādīja 12. un desmito rezultātu, bet finišā latviešiem bija attiecīgi 17. un 12.vieta. Summā pret uzvarētājiem viņiem bija 2,71 sekundes deficīts.

Sacensībās startēja 21 divnieku ekipāža.

Pirmdien Cipuļa un stūmēja Matīsa Mikņa ekipāža ieņēma devīto vietu, kamēr Kalenda ar Ivo Danu Kleinbergu ierindojās 12.vietā.

Piektdien un sestdien Altenbergā notiks četrinieku ekipāžu mači.

Plānots, ka vismaz līdz jaunajam gadam Latvijas ekipāžas startēs Eiropas kausā, kas bobslejā ir otrā ranga sacensības aiz Pasaules kausa izcīņas. Latvieši Pasaules kausa apritē atgriezīsies janvāra sākumā, kad Vācijas trasē Vinterbergā risināsies ceturtais posms.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu