Video un foto ⟩ Pēc īslaicīgas aizturēšanas Katarā atbrīvots futbola laukumā izskrējušais protestētājs (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Pasaules kausā Katarā pirmdien futbola mačā laukumā izskrējušais līdzjutējs pēc īslaicīgas aizturēšanas nu ir atbrīvots, otrdien vēsta BBC.

Spēlē starp Portugāles un Urugvajas futbolistiem otrā puslaika sākumā laukumā izskrēja kāds līdzjutējs ar varavīksnes krāsu karogu, kas simbolizē LGBT kopienu. Uz krekla bija arī saukļi par Ukrainu un Irānu.

Mača oficiālajā televīzijas translācijā režisors fokusējās uz spēlētājiem, tiesnesi un līdzjutējiem, laukumā izskrējušo personu teju neparādot. Apsargi ātri noķēra protestētāju un noveda nost no zāliena.

Noskaidrojies, ka laukumā izskrēja Itālijas pilsonis Mario Feri, kurš jau iepriekš bija veicis līdzīgas protesta akcijas.

Itālijas ārlietu ministrija otrdien paziņoja, ka Feri ir atbrīvots pēc īslaicīgas aizturēšanas. Protestētājam netiks izvirzītas apsūdzības un nepiemēros soda sankcijas.

2014. gadā Pasaules kausā Brazīlijā Feri aicināja pievērst uzmanību citai problēmai - bērnu dzīvošanai nabadzībā.  

Pirmdien viņam mugurā bija krekls ar uzrakstiem - "Save Ukraine" (Glābiet Ukrainu) un "Respect for Iranian Woman" (Cieņa Irānas sievietēm).

TVNET jau vēstīja, ka Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) pirms turnīra draudēja ar disciplinārsodiem (dzeltenajām kartītēm), ja komandu kapteiņi spēļu laikā vilks "One Love" ["Viena mīlestība"] jeb varavīksnes krāsu aproces, tādējādi atbalsot LGBT kopienas tiesības.

Irānā kopš septembra vidus notiek protesti, kurus izraisīja 22 gadus vecās Mahsas Amini nāve pēc tam, kad "tikumības policija" viņu bija aizturējusi par nepareizu galvas lakata valkāšanu.

Irānas futbolisti pārsvarā klusē par situāciju dzimtenē, taču pirms turnīra sašutumu neslēpa valstsvienības kapteinis Ehsans Hadžsafi. Pirms čempionāta pirmā mača Irānas futbolisti nedziedāja valsts himnu.

Krievijas noziedzīgais režīms kopš 24. februāra īsteno paplašināto karadarbību Ukrainā. Kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā jeb "play-off" kārtā Ukraina piekāpās Velsai un neieguva tiesības piedalīties Pasaules kausā Katarā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu