Video ⟩ Girgensona "Sabres" pēcspēles metienos pieveic "Red Wings"

CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izlaida no rokām trīs vārtu pārsvaru, tomēr svinēja uzvaru pēcspēles metienu sērijā.

"Sabres" izbraukumā ar rezultātu 5:4 (2:1, 2:0, 0:3, 0:0, 1:0) pārspēja Detroitas "Red Wings".

Bufalo vienība trešo periodu sāka ar komfortablu trīs vārtu pārsvaru, taču trešdaļā no septītās minūtes mājinieki sešu minūšu laikā guva trīs bezatbildes vārtus, pēdējos divus no tiem iemetot Oskaram Sundkvistam.

Ne pamatlaikā, ne papildlaikā vairs vārti netika gūti, līdz ar to uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 1:0 pārāki bija viesi. Uzvaras "bullīti" iemeta Džeks Kvins.

"Sabres" centra uzbrucējs Dilans Kozenss šajā mačā izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem, bet vārtsargs Kreigs Andersons atvairīja 41 metienu un tika pie rezultatīvas piespēles. Aizsargs Matīass Sāmuelsons savā karjeras 64.spēlē guva pirmos vārtus NHL.

Girgensons šajā duelī uz ledus bija 17 minūtes un 36 sekundes, no tām četras minūtes un 41 sekundi mazākumā. "Red Wings" bija septiņi vairākumi, taču nevienu no tiem viņi nerealizēja.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā divreiz meta pa vārtiem, bloķēja divus metienus, zaudēja savos abos iemetienos, tika pie divām soda minūtēm un negatīva lietderības koeficienta -1.

Šajā sezonā Girgensons 22 spēlēs guvis trīs vārtus, atdevis trīs rezultatīvas piespēles un ticis pie neitrāla lietderības koeficienta.

Bufalo vienība ar 21 punktu 23 spēlēs ieņem 13. vietu Austrumu konferencē, kur "Red Wings" ar 27 punktiem 22 cīņās ir septītā.

"Sabres" atgriezīsies mājās, kur ceturtdien savā laukumā uzņems iepriekšējās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Kolorādo "Avalanche".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu