Vasermanis PK finālturnīrā šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli kvalificējas pusfinālam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas šāvējs Emīls Vasermanis
Latvijas šāvējs Emīls Vasermanis Foto: Latvijas Šaušanas federācija/Facebook

Latvijas pārstāvis Emīls Vasermanis ceturtdien Kairā Pasaules kausa finālturnīrā šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli kvalificējās pusfinālam.

Vasermanis savā ceturtdaļfinālā četrās sērijās sakrāja 197,7 punktus, piekāpjoties vien Robinam Valteram no Vācijas, kurš sašāva 198,6 punktus.

Aiz Latvijas šāvēja palika amerikānis Nikolauss Mourers (196,1 p.) un dienvidkorejietis Vonho Li (195,0 p.).

No otra ceturtdaļfināla pusfinālā iekļuva vācietis Kristians Reics (202,0 p.) un Tokijas olimpisko spēļu vicečempions Damirs Mikecs no Serbijas (200,3 p.).

Pusfināli notiks piektdien.

Jau ziņots, ka Vasermanis kvalifikācijā sešās kārtās sašāva 584 no 600 iespējamajiem punktiem, kas bija labākais rezultāts starp 14 šāvējiem. Otro vietu ar 583 punktiem ieņēma Mikecs, bet trešais ar 582 punktiem bija Mourers.

Izšķirošajām sacensībām kvalificējās astoņu labāko rezultātu īpašnieki. Tās notiek trīs fāzēs - ceturtdaļfinālos, pusfinālos un finālā.

Uz sacensībām tiek uzaicināti un tajās piedalās Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas (ISSF) sportistu ranga labākie 13 līdz 15 sportisti katrā šaušanas vingrinājumā. Latvijas izlases viens no līderiem Vasermanis pasaules rangā šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē šobrīd ir augstajā septītajā vietā no 194 sportistiem, kas tikuši pie ranga punktiem.

Iepriekš Pasaules kausa finālturnīrā bija startējis tikai Latvijas titulētākais šaušanas sporta lielmeistars Afanasija Kuzmins, stenda šāvējs Boriss Timofejevs, kā arī Agate Rašmane 2021.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu