Video ⟩ Girgensona "Sabres" pieveic "Sharks"

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda svētdien izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā.

"Sabres" savā laukumā ar rezultātu 6:3 (1:2, 3:0, 2:1) guva virsroku pār Sanhosē "Sharks".

Teidžs Tompsons pirmā perioda viducī vairākumā panāca 1:0 mājinieku labā, bet līdz trešdaļas beigām Niks Bonīno un Kevins Labanks pārņēma vadību. Otrajā periodā bija nepieciešamas vien 16 sekundes, lai Džons Džeisons Peterka panāktu 2:2, bet četras minūtes vēlāk Džefs Skiners atguva "Sabres" komandai vadību, ko vēlāk nostiprināja Džeks Kvins.

Trešās trešdaļas otrajā pusē uz Kvina precīzo metienu atbildēja Oskars Lindbloms, bet gala rezultātu uzstādīja Alekss Taks, kurš trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 6:3.

Pirmās zvaigznes godu izpelnījās Dilans Kozenss, kurš atzīmējās ar trīs rezultatīvām piespēlēm.

Girgensons šajā duelī uz ledus bija 14 minūtes un 15 sekundes, no tām 50 sekundes mazākumā un maķenīt arī vairākumā - četras sekundes. Latviešu uzbrucējs divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja divos no sešiem iemetieniem un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon Girgensons 24 spēlēs guvis trīs vārtus, atdevis trīs rezultatīvas piespēles un iekrājis neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr vārtsargs Elvis Merzļikins palika rezervē mačā, kurā Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar rezultātu 2:4 (0:2, 1:1, 1:1) zaudēja Detroitas "Red Wings".

Merzļikins pēc traumas izārstēšanas tikai iepriekšējā nedēļā atgriezās "Blue Jackets" pieteikumā. Latvietis laukumā nav devies kopš 15.novembra spēles mājās ar Filadelfijas "Flyers" vienību.

Svētdienas mačā Jonass Korpisalo "Blue Jackets" vārtos atvairīja 31 metienu. Pretējos vārtos Korpisalo tautietis Ville Husso neitralizēja 30 metienus.

"Sabres" ar 23 punktiem 25 spēlēs ieņem 13. vietu Austrumu konferencē, kur "Blue Jackets" ar 18 punktiem 23 mačos aizņem pēdējo, 16. ailīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu