Kristaps Porziņģis: Deiviss spēlē MVP līmenī

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Entonijs Deiviss
Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Entonijs Deiviss Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis uzskata, ka viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" līderiem Entonijs Deiviss šobrīd demonstrē līgas vērtīgākā spēlētāja jeb MVP līmeņa sniegumu. 

Porziņģa pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" iepriekšējā mačā savā laukumā ar rezultātu 119:130 (27:33, 23:35, 31:37, 38:25) piekāpās "Lakers" komandai un piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas.

Deiviss "Lakers" panākumu kaldināja ar gūtiem 55 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām. 

"Es domāju, ka šobrīd viņš spēlē MVP līmenī. Agri vai vēlu viņš šajā sacensībā piedalīsies," sarunā ar vietējiem žurnālistiem sacīja Porziņģis. "Visbūtiskāk viņam ir palikt veselam un turpināt darbu pie savas fiziskās sagatavotības. Ļoti labi, ka viņš atlabis no traumām un tagad spēj spēlēt tādā līmenī."

Deiviss savas karjeras laikā līdz šim nav izpelnījies vērtīgākā spēlētāja balvu. 

Iepriekšējās divās sezonas MVP saņēma serbu centra spēlētājs Nikola Jokičs no Denveras "Nuggets". 

Šosezon Deviss vidēji spēlē gūst 28,6 punktus, izcīna 12,8 atlēkušās bumbas (labākais rādītājs līgā), veic partneriem 2,6 rezultatīvas piespēles un bloķē 2,4 metienus.  

Deiviss uz "Lakers" maiņas darījuma rezultātā no Ņūorleānas "Pelicans" pārcēlās 2019. gada vasarā. Savā pirmajā sezonā Kalifornijas komandā viņš palīdzēja "Lakers" izcīnīt NBA čempiontitulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu