Video ⟩ Bertāns nespēlē, Dončičam "triple-double", "Mavericks" svin uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns otrdien palika uz rezervistu soliņa Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" viesos pārspēja Denveras "Nuggets" vienību.

Dalasiešu rindās ar sezonas sesto "triple-double" izcēlās Luka Dončičs, liekot mājiniekiem "Nuggets" piedzīvot zaudējumu savā laukumā ar 115:116 (29:36, 29:28, 28:27, 29:25).

Bertāns, kurš iepriekšējos divos mačos palika bez punktiem, bija "Mavericks" pieteikumā, tomēr laukumā nedevās.

Viesiem Dončičs guva 22 punktus, atdeva 12 rezultatīvas piespēles un izcīnīja desmit bumbas zem groziem, tiekot pie karjeras 52."triple-doble". Ar pieciem šādiem mačiem viņš šajā statistikā ir sezonas līderis. Rezultatīvākais "Mavericks" rindās ar 29 punktiem bija Tims Hārdavejs, bet Doriana Finnija-Smita kontā 19 punkti.

"Nuggets" līderis Nikola Jokičs guva 19 punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un tik pat reizes rezultatīvi piespēlēja, kamēr rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Ārons Gordons, kura rēķinā arī astoņas atlēkušās bumbas.

"Mavericks" šī bija trešā uzvara pēc kārtas un komanda ar 13 uzvarām 24 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto pozīciju, bet "Nuggets" ar izcīnītiem 14 panākumiem un desmit zaudējumiem ir piektajā vietā.

Piektdien "Mavericks" savā laukumā uzņems Milvoki "Bucks" basketbolistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu