Video ⟩ Girgensonam "sausā" uzvara, Merzļikinam "sausais" zaudējums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Bufalo "Sabres" guva sešus vārtus trešajā periodā un ar 6:0 (0:0, 0:0, 6:0) sagrāva Losandželosas "Kings" vienību.

Girgensons uz ledus bija 12 minūtes un 49 sekundes, no kurām 43 sekundes spēlēja mazākumā un vienu - vairākumā. Viņš vienreiz meta pa vārtiem, atzīmējās ar diviem spēka paņēmieniem, divām pārtvertām ripām un diviem uzvarētiem iemetieniem no četriem, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Mājinieku vārtos visus 40 metienus atvairīja Kreigs Andersons, aizvadot savu pirmo "sauso" spēli sezonā un 43.karjerā. Pēdējo reizi nevienu ripu savos vārtos Andersons neielaida 2019.gada martā, kad pārstāvot Otavas "Senators" palika nepārspēts pret "Sabres".

Ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli Bufalo komandas rindās izcēlās Teidžs Tompsons, pa 1+1 iekrāja Alekss Taks un Viktors Ūlofsons, bet pa vieniem vārtiem guva Džons Džeisons Peterka un Peitons Krebss.

Tikmēr zaudējumu viesos ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) pret Floridas "Panthers" otrdien piedzīvoja Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" komanda.

Merzļikins laukumā devās pamatsastāvā un atvairīja 22 no 25 metieniem.

Mājinieku rindās vārtus guva Brendons Montūrs, Metjū Tkačaks, Aleksandrs Barkovs un Sems Rainhards.

Vēl vienā mačā Tampabejas "Lightning" bez savainotā latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera sastāvā ar 6:2 (2:1, 3:0, 1:1) savā laukumā pārspēja Sietlas "Kraken" hokejistus.

Uzvarētāju sastāvā ar 1+1 izcēlās Brendans Points un Ross Koltons, pa vārtiem guva Korijs Perijs, Stīvens Stemkoss, Aiens Kouls un Ēriks Černaks, trīš rezultatīvas piespēles izpildīja Ņikita Kučerovs.

Viesu rindās ar precīziem metieniem atzīmējās Džareds Makans un Raiens Donato.

"Lightning" ar 37 punktiem 28 spēlēs Austrumu konferencē ieņem sesto vietu, "Sabres" ar 28 punktiem atrodas 13.pozīcijā, bet "Blue Jackets" ar 22 punktiem ir pēdējā 16 komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu