Skaloni: Mesi ir visu laiku labākais futbolists (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: dpa/scanpix

Argentīnas futbola izlases galvenais treneris Lionels Skaloni pēc iekļūšanas 2022.gada Pasaules kausa finālā atzinis, ka Lionels Mesi ir visu laiku labākais futbolists.

Argentīnas futbola izlase otrdien Pasaules kausa finālturnīra pusfinālā ar rezultātu 3:0 (2:0) uzvarēja Horvātiju un sesto reizi vēsturē spēlēs finālā.

Mesi pusfinālā guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, īpaši izceļoties trešajos komandas vārtos, kad veica reidu pa labo malu, divas reizes apspēlēja horvātu aizsargu Joško Gvardiolu un atdeva ideālu rezultatīvu piespēli vārtu priekšā nepieskatītajam Hulianam Alvaresam.

Mesi kļuvis par pirmo spēlētāju Pasaules kausa izcīņas vēsturē, kurš četros mačos izcēlies ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Tāpat Mesi ar 11 precīziem sitieniem kļuvis par valstsvienības visu laiku rezultatīvāko spēlētāju Pasaules kausa finālturnīros, pārspējot Gavrielu Batistutu.

"Vai Mesi ir labākais futbolists pasaulē? Dažkārt argentīnieši to saka, jo vienkārši esam argentīnieši," pēc pusfināla sacīja Skaloni.

"Varbūt tas ir egoistiski, taču man nekādu šaubu - viņš ir labākais futbolists vēsturē."

"Esmu pagodināts būt par viņa treneri, redzēt kā viņš spēlē," norādīja Skaloni. "Ir aizraujoši redzēt kā viņš spēlē, sniedzot papildus motivāciju komandas biedriem ik reizi, kad viņš ir laukumā. Mesi iedvesmo komandas biedrus, cilvēkus, visu pasauli. Te nav vairs ko piebilst."

Argentīnas izlases pretinieki finālā tiks noskaidroti šovakar, kad otrajā pusfināla mačā tiksies pašreizējā čempione Francija un Marokas izlase.

2022.gada Pasaules kausa ieguvēji tiks noskaidroti svētdien.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu