Noskaidrots Katarā mirušā sporta žurnālista Vāla nāves iemesls

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Postimees

Sporta žurnālists Grants Vāls, kurš devās aizsaulē Katarā, atspoguļojot saspringto Pasaules kausa futbolā ceturtdaļfināla spēli starp Argentīnu un Nīderlandi, miris aortas aneirisma plīsuma dēļ, trešdien atklāja viņa sieva Selīna Gaundere.

49 gadus vecais žurnālists saļima savā sēdvietā pagājušajā piektdienā. Viņam nekavējoties tika sniegta neatliekamā palīdzība un viņš tika nogādāts slimnīcā, taču vēlāk tika paziņots, ka vīrieša dzīvību mediķiem neizdevās glābt.

"Grants nomira no lēni augoša, neatklāta aortas aneirisma, kas pēdējā stadijā strauji attīstījās," savā vīra blogā rakstīja Gaundere.

Pagājušajā pirmdienā viņš savā tīmekļa vietnē rakstīja, ka apmeklējis medicīnas klīniku Katarā, kur viņam teikts, ka pastāv aizdomas par bronhītu, jo bijušas spiediena sajūtas krūtīs. Viņš arī bija veicis Covid-19 testu, kas bijis negatīvs.

"Spiediens, ko viņš juta krūškurvī neilgi pirms nāves, varēja būt simptomi plīsušajam asinsvadam. Viņu vairs nevarētu glābt nekāds apjoms kardiopulmonālās reanimācijas," norādīja Gaundere. "Viņa nāve nekādā veidā nebija saistīta ar Covid-19."

Amerikāņu sporta žurnālists palīdzēja vairot futbola popularitāti Amerikas Savienotajās Valstīs, sniedzot spilgtas reportāžas medijos "Sports Illustrated", "CBS Sports" un citos plašsaziņas līdzekļos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu