Kāpēc Merzļikins zaudējis vietu "Blue Jackets" vārtos?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Breds Larsens pēdējā laikā vienības vārtos vairāk paļaujas uz krievu vārtsargu Daņiilu Tarasovu, nevis latviešu vārtu vīru Elvi Merzļikinu.

Iepriekšējā NHL regulārā čempionāta spēlē "Blue Jackets" ar Tarasovu vārtos savā laukumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) piekāpās Dalasas "Stars", krievu vārtsargam atvairot 32 no 33 metieniem un izpelnoties otrās spožākās zvaigznes godu. 

Merzļikins tika atstāts rezervē. 

"Šobrīd esmu vairāk par Tarasovu. Iepriekšējās spēles viņš labi nospēlēja un ir pelnījis atrasties vārtos," Larsena teikto citē "The Athletic" NHL apskatnieks Ārons Porclains. "Tā ir taisnība. Elvim šī sezona nav izvērusies labi. Man ir apnicis par to stāstīt. Runa ir par komandu, nevis Elvi."

28 gadus vecais Merzļikins šosezon piedalījies 14 spēlēs, kurās komandai palīdzējis izcīnīt piecas uzvaras. Vidēji spēlē viņš savos vārtos ielaidis 4,68 ripas, atvairot 86,4% pretinieku metienus. Abi šie statistikas rādītāji ir slikti. 

Tikmēr 23 gadus vecais Tarasovs NHL laukumos vidēji savos vārtos ielaidis 3,27 ripas, tiekot galā ar 90,8% metienu. 

Daņiils Tarasovs
Daņiils Tarasovs Foto: Reuters/ScanPix

"Lietas nenotiek tā, kā viņš [Merzļikins] vēlētos. Man ir jāieliek vārtos vārtsargs, kurš pēc manām domām dod labākas iespējas. Šoreiz tas bija Tarasovs. Elvis atgriezīsies vārtos. Viņš nav no tiem, kas tikai sēž un gaida. Viņš var vērst situāciju sev par labu. Ātrāk vai vēlāk, bet viņam veiksies. Mēs zinām, uz ko viņš ir spējīgs un ceram, ka tas drīzumā notiks. Viņš strādā," pauda Larsens. 

"Blue Jackets" piedzīvojusi zaudējumu četrās spēlēs pēc kārtas. Kopumā komandai šī sezona izvērsusies neveiksmīgi. Austrumu konferences kopvērtējumā Kolumbusa ar 31 mačā iekrātiem 22 punktiem ir pēdējā, 16. pozīcijā. 

"Ar Merzļikinu strādā vārtsargu treneris Menijs Legasī. Mēs cenšamies viņam palīdzēt," norādīja "Blue Jackets" galvenais treneris. 

Tarasovs "Blue Jackets" vārtus sargājis pēdējās trijās spēlēs pēc kārtas, izkonkurējot tieši Merzļikinu. 

Nākamo maču Kolumbusa aizvadīs viesos pret Filadelfijas "Flyers". Šī spēle pēc Latvijas laika risināsies naktī uz trešdienu.   

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu