Video ⟩ Atklātībā nākusi Mbapē un Dešāna emocionālā uzruna Francijas izlases ģērbtuvē (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

TF1 kanāls izveidojis dokumentālo filmu "Merci Les Bleus" par Francijas futbola izlasi. Atklātībā nonākusi komandas līdera Kiliana Mbapē un galvenā trenera Didjē Dešāna emocionālā uzruna 2022. gada Pasaules kausa finālmača puslaika pārtraukumā.

Katarā aizvadītajā Pasaules kausa izcīņā finālmačā pēc pirmā puslaika Francija atradās iedzinējos ar rezultātu 0:2. Spēles pamatlaika beigās 80. un 81. minūtē Mbapē guva vārtus, panākot neizšķirtu 2:2 cīņā pret Argentīnu.

Arī mača papildlaikā Francijai nācās atspēlēties. Spēles 118. minūtē jeb divas minūtes pirms mača pagarinājuma beigām Mbapē guva trešos vārtus un panāca neizšķirtu 3:3. Tomēr beigās 11 metru sitienu sērijā pārāki bija argentīnieši.

Atklātībā nācis video no dokumentālās filmas, kurā redzama Mbapē un Dešāna uzruna spēles puslaika pārtraukumā. Iespējams, ka komandas līdera un galvenā trenera sacītais palīdzēja Francijas izlasei nepadoties līdz pat mača beigām.

"Tas ir Pasaules kausa fināls, tas ir mūža mačs. Mēs tāpat nevaram spēlēt vēl sliktāk [nekā pirmajā puslaikā]. Tāpēc atgriezīsimies laukumā - vai nu ļausim viņiem mūs apspēlēt kā idiotus, vai nu nedaudz palielināsim intensitāti un iesim divcīņās, izmainot spēli," "Eurosport" citē Mbapē.

"Tas ir Pasaules kausa fināls. Tas notiek tikai reizi četros gados. Viņi ir guvuši divus vārtus un mēs atpaliekam. Mēs varam atspēlēties," uzsvēra Francijas izlases līderis, kurš ar astoņiem trāpījumiem kļuva par turnīra labāko vārtu guvēju.

Dešāns savā emocionālajā uzrunā bija nedaudz enerģiskāks un spēcīgi ar roku uzsita pa galdu.

"Puiši, es jums pateikšu bez dusmām. Vai jūs zināt atšķirību? Viņi spēlē Pasaules kausa finālā, bet mēs tajā nespēlējam!"

"Mums jāizdara lielāks spiediens uz piespēlēm, mums vajadzīga lielāka precizitāte lēmumu pieņemšanā, un mēs nespēlējam kompakti. Jums jābūt tuvāk vienam pie otra," turpināja treneris.

Neskatoties uz zaudējumu 2022. gada Pasaules kausa finālā, Francijas futbolisti mājās tika sagaidīti kā uzvarētāji. 

Francijas futbolisti triumfēja 2018. gada Pasaules kausā. Francijai bija iespēja kļūt par tikai trešo valsti, kas uzvar divos turnīros pēc kārtas. Itālijai tas izdevās 1934. un 1938. gadā, Brazīlijai 1958. un 1962. gadā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu