Avīze: Ķibermanis izlaidīs visu sezonu

CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis
Oskars Ķibermanis Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis šosezon, visticamāk, nestartēs, otrdien vēsta laikraksts "Diena".

"Atveseļošanās norit normāli, kā bija plānots, taču līdz sezonas beigām viņš nepagūs atgriezties sacensību apritē," par iepriekšējo sezonu līderi, kurš ārstē ceļgala savainojumu, laikrakstam izteicās Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Ķibermanim ceļgala operācija tika veikta jūnija beigās, tomēr pilnvērtīgi sagatavoties sezonai viņam neizdosies.

"No vienas puses, viņš varētu pagūt sagatavoties pasaules čempionātam, bet pēc noteikumiem viņam līdz tam ir jāpiedalās trijās sacensībās. Tas nozīmē, ka pēc Jaungada būtu jāsāk startēt." laikraksts citē Prūsi.

"Ar viņu runāju. Oskars piekrita, ka pusgatavam nav vērts atsākt startēt sacensībās. Ieņemt astoto vai desmito vietu - tas nevienam nav vajadzīgs. Tad jau labāk lai brauc jaunie piloti."

Latvijas bobslejisti Ziemassvētkos devās uz Sanktmoricu, lai aizvadītu treniņnometni 2023. gada pasaules čempionāta mājvietā. Uz Šveici devās piloti Emīls Cipulis un Jēkabs Kalenda, kā arī četri stūmēji.

Pasaules čempionāts Sanktmoricā norisināsies no 28. janvāra līdz 5. februārim.

"Būtu muļķīgi neizmantot iespēju patrenēties Sanktmoricā, jo Kalenda šajā trasē vēl nav braucis, turklāt pirms pasaules čempionāta būs tikai divas treniņu dienas" norāda Prūsis, kurš arī atzina, ka pagaidām silto laikapstākļu dēļ nav izdevies aizvadīt treniņus.

Līdz šim Latvijas bobslejisti startēja Eiropas kausa jeb otrā līmeņa sacensībās un Prūsis izteica gandarījumu par uzrādītajiem rezultātiem.

"Es biju patīkami pārsteigts par Kalendu. Godam viņš turējās arī sarežģītajā Altenbergas trasē. Izskatās, ka būs labs papildinājums," sacīja treneris. "Mūsdienu bobslejā arī pilotiem, ne tikai stūmējiem, ir jābūt fiziski spēcīgiem, ja ir nodoms cīnīties par pjedestālu pasaules līmeņa sacensībās. Kalenda pārbaudes testos trenažiera iestumšanā uzrāda labus rezultātus, par spīti tam, ka skriešana nav viņa stiprā puse. Pirms bobsleja Jēkabs trenējās airēšanā. Labāk lai stumšanā viņš ir varošāks, nekā tad, ja būtu otrādi, ka skrietu viņš ātri, bet ar kamanu iestumšanu tik labi nesekmētos."

Eiropas kausa pēdējās sacensībās Īglsā slikto laikapstākļu dēļ vietu četrinieku konkurencē sadalījumu noteica pēc viena brauciena rezultātiem. Uzvarēja Cipuļa ekipāža ar stūmējiem Edgaru Nemmi, Dāvi Spriņģi un Matīsu Mikni, savukārt Kalenda ar Ivo Danu Kleinbergu, Kristu Lindenblatu un Lauri Kaufmani ieņēma trešo vietu. Cipulim tā bija pirmā uzvara starptautiskajās sacensībās, Kalenda pirmo reizi kāpa uz pjedestāla. Starta ieskrējienā abas Latvijas ekipāžas sasniedza labākos rezultātus, attiecīgi - 5,04 un 5,13 sekundes. "Konkurentos nebija Pasaules kausa aprites ekipāžu, taču starta posmā sasniegtie rezultāti jebkurā gadījumā ir labi, ja salīdzina ar absolūtajiem laikiem tajās trasēs, kurās līdz gadumijai startējām."

Iespēja samēroties spēkiem ar pasaules eliti latviešiem būs 7. un 8. janvārī Pasaules kausa sacensībās Vinterbergā. Latvijas ekipāžu gatavība, visticamāk, nebūs tik laba kā decembrī, atzina Prūsis. "Diemžēl vairāki mūsu vadošie sportisti pirms izbraukšanas uz Sanktmoricu apslima. Lai neaplipinātu pārējos, ārsts neļāva viņiem ierasties uz treniņnometni," skaidroja valstsvienības treneris.

Pēc pirmajiem trim posmiem, kas tika aizvadīti Ziemeļamerikā, līderis kā divniekos tā četriniekos ir vācietis Frančesko Frīdrihs. Divnieku ekipāžu kopvērtējumā Frīdriham ir 650 punkti, bet ar 617 punktiem viņam seko tautietis Johaness Lohners. Tikmēr četriniekos Frīdrihs iekrājis 660 punktus, kamēr otrais ar 627 punktiem ir brits Breds Hols.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu