Lomažam spilgts un produktīvs sniegums Vācijas čempionāta spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Lomažs izpilda metienu.
Rihards Lomažs izpilda metienu. Foto: https://www.facebook.com/ewebaskets

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs otrdien guva 17 punktus Vācijas bundeslīgas spēlē, palīdzot Oldenburgas EWE komandai izcīnīt uzvaru.

EWE viesos ar rezultātu 96:95 (23:19, 30:28, 19:23, 24:25) dramatiskā cīņā pārspēja ULEB Eirokausā spēlējošo Hamburgas "Towers" komandu.

Lomažs 12 sekundes pirms pamatlaika beigām atbildīgā brīdī realizēja divus soda metienus, panākdams 95:92. Mājinieki savā nākamajā uzbrukumā izspēlēja līdz brīvam tālmetienam un 6,7 sekundes pirms finālsvilpes Džeimss Vudārds izlīdzināja rezultātu, bet otrā laukuma galā Deveins Rasels pēc piezīmes izprovocēšanas realizēja vienu no diviem "sodiņiem" (96:95). Hamburgas basketbolisti devās pēdējā uzbrukumā, kurā Lomažs pārtvēra bumbu un pēdējā sekundē to meta gaisā, lai neļautu pretiniekiem to atgūt.

Latvijas basketbolists 27 minūšu un 16 sekunžu laikā grozā raidīja abus divus divpunktu metienus, divus no pieciem "trejačiem" un septiņus no astoņiem soda metieniem. Viņa kontā bija arī viena atlēkusī bumba, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas kļūdas, trīs piezīmes, 16 efektivitātes koeficienta punkti un pozitīvs +/- rādītājs (+5).

EWE komandā ar 27 punktiem izcēlās Trejs Dreksels, bet 17 punktus guva un astoņas rezultatīvas piespēles atdeva Rasels. Mājiniekiem 25 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Kendeilam Makalam, bet 20 punktus guva Vudārds.

Oldenburgas komanda Vācijas čempionātā izcīnījusi astoņas uzvaras 12 aizvadītajos mačos un turnīra tabulā ieņem ceturto vietu.

Sezonas ievadā Lomažs pārstāvēja Spānijas klubu Saragosas "Casademont", bet pirms izlašu pārtraukuma abu pušu ceļi šķīrās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu