Latvijas handbola izlase pārbaudes spēlē cīnās neizšķirti pret Čehiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas handbola izlases spēlētājs Ņikita Pančenko
Latvijas handbola izlases spēlētājs Ņikita Pančenko Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vīriešu handbola izlase trešdien pirmajā no divām pārbaudes spēlēm pret Čehijas valstsvienību mazāk nekā minūti līdz pamatlaika beigām izrāva neizšķirtu, mačam noslēdzoties ar rezultātu 24:24 (9:15).

Neskatoties uz to, ka pēc pirmā puslaika Latvija bija iedzinējos ar sešu vārtu deficītu, otrajā puslaikā 29 sekundes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija 24:23 par labu čehiem. Latvijai pēc tam izdevās izmantot uzbrukumu, kas noslēdzās ar Raula Erlenda Serafimoviča precīzu metienu, panākot neizšķirtu 24:24. Čehijas valstsvienība vēl mēģināja izspēlēt uzbrukumu, taču Latvijas vārtos veiksmīgi bumbu atvairīja Edgars Kukša.

Latvijas izlasē ar sešiem vārtiem izcēlās Ņikita Pančenko, kamēr četras reizes pretinieku vārtsargu pārspēja Endijs Kušners un Serafimovičs. Čehijas valstsvienībā rezultatīvākais ar sešiem vārtiem bija Martins Kocihs.

Par labāko Latvijas izlases rindās tika atzīts vārtsargs Kukša.

Ceturtdien turpat "Rimi" olimpiskajā centrā abas izlases plkst.17 aizvadīs otro no divām pārbaudes spēlēm.

Šī gada nogalē nenorisināsies tradicionālais Rīgas domes kauss handbolā, tā vietā Latvijas izlasei aizvadot divus pārbaudes mačus ar Čehiju. Nākamie oficiālie mači - Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles - Latvijas izlasei paredzētas martā un aprīlī.

Latvijas valstsvienības galvenajam trenerim Davoram Čuturam darbā ar izlasi palīdz Estevans Alvaro Senovilja un Arnolds Straume.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm pret Čehiju:

vārtsargi - Edgars Kukša ("Aurich", Vācija), Raitis Puriņš ("ASK Zemessardze"/LSPA), Rolands Ļebedevs ("Hordur", Islande);

kreisā mala - Rihards Leja ("Ogre"/"Hydrox"), Ričards Juzups (Dobeles "Tenax"), Kristiāns Ingus Jonuška ("ASK Zemessardze"/LSPA);

kreisie ārējie - Emīls Kurzemnieks (Dobeles "Tenax"), Roberts Rancāns ("ASK Zemessardze"/LSPA);

labā mala - Linards Usāns (Dobeles "Tenax"), Andis Bors (MSĢ);

labie ārējie - Valdis Kalniņš (MSĢ), Ņikita Pančenko (Dobeles "Tenax);

saspēles vadītāji - Endijs Kušners ("Hordur", Islande), Kristers Rihards Ozols ("ASK Zemessardze"/LSPA), Rauls Erlends Serafimovičs (MSĢ);

līnijas spēlētāji - Jevģēnijs Rogonovs (MSĢ), Intars Jomats ("Ogre"/"Hydrox"), Artūrs Meikšāns (Pelvas "Serviti", Igaunija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu