Foto ⟩ Šā brīža futbola flagmaņi Mesi un Mbapē godina mirušā Pelē piemiņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi un Pelē
Lionels Mesi un Pelē Foto: Reuters/ScanPix

Francijas futbolists Kilians Mbapē un argentīnietis Lionels Mesi sociālajos tīklos ir godinājuši ceturtdien mirušo Brazīlijas futbola leģendu Pelē.

Pelē, kurš tiek uzskatīta par visu laiku labāko futbolistu, mira 82 gadu vecumā.

"Futbola karalis mūs ir pametis, bet viņa mantojums nekad netiks aizmirsts," "tviterī" raksta Mbapē, pievienojot melnbaltu fotoattēlu ar sevi kopā ar Pelē.

2022.gada Pasaules kausa uzvarētājs Mesi sociālajā tīklā "Instagram" ierakstīja: "Dusi mierē, Pelē!", publicējot arī abu kopīgu fotogrāfiju.

1999.gadā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atzina Pelē par gadsimta labāko sportistu.

Ar iesauku "O Rei" (Karalis) viņš guva vairāk nekā 1000 vārtu spilgtā sporta karjerā, to beidzot 1977.gadā.

Viņa veselība kļuva arvien trauslāka. Viņš cīnījās ar nieru problēmām un resnās zarnas vēzi. 2021.gada septembrī viņam tika veikta operācija, kam sekoja ķīmijterapija.

Kopā ar "Santos" klubu viņš izcīnīja vairākus titulus, tostarp ieguva divus pēc kārtas Starpkontinentālos kausus, uzvarot Lisabonas "Benfica" 1962.gadā un "AC Milan" 1963.gadā.

Pazīstams ar savu izcilo bumbas apstrādes tehniku, viņš iemiesoja spēles stilu, ko Brazīlijā sauca par "sambas futbolu", un tika pasludināts par "nacionālo dārgumu".

Brazīlijas vienības "Santos" (1956.-1974.) un Ņujorkas "Cosmos" (1975.-1977.) rindās viņš kļuva par visu laiku pasaules rekordistu, gūstot 1281 vārtus 1363 mačos.

Foto: Pasaulē piemin leģendārā Pelē došanos mūžībā

Viņu atcerēsies arī ar desmito numuru uz krekla.

Pelē atteicās no piedāvājumiem spēlēt Eiropā, bet pēc savas karjeras beigām Brazīlijā parakstīja ienesīgu līgumu ar "Cosmos".

Pelē bija arī filmu zvaigzne, dziedātājs un vēlāk - sporta ministrs (1995.-1998.) - viens no pirmajiem melnādainajiem ministru kabineta locekļiem Brazīlijā.

Pasaules kausu ar Pelē Brazīlija izcīnīja 1958., 1962. un 1970.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu