Foto ⟩ Futbola pasaule godina leģendāro Pelē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pelē
Pelē Foto: EPA/Scanpix

Leģendāro futbolistu Pelē sociālajos tīklos godinājuši ļoti daudzi, tostarp šā brīža pasaules spožākās futbola zvaigznes. 

Pelē aizsaulē devās 82 gadu vecumā pēc vairāk nekā gadu ilgas cīņas ar ļaundabīgu audzēju resnajā zarnā.

2021. gadā viņš pārcieta ļaundabīgā audzēja operāciju, pēcāk uzsākot ķīmijterapiju. Tomēr novembra izskaņā publiskajā telpā parādījās ziņas, ka par futbola karali dēvētā brazīliešu futbolista veselība strauji pasliktinās.

Uzreiz pēc tam sociālajos medijos sāka ieplūst leģendāro futbolistu godinoši vārdi no futbola saimes spožākajām personībām.

Portugāles futbola superzvaigzne Krištianu Ronaldu, kura vēstījums Pelē saņēmis jau vairāk nekā 24 miljonus "patīk" atzīmes, rakstīja, ka vienkārši pateikt "ardievu" neesot pietiekoši.

"Izsaku visdziļāko līdzjūtību Brazīlijai, it sevišķi Edsona Arantesa do Nasimento [Pelē pilnais vārds] ģimenei. Ar parastām atvadām no mūžīgā karaļa Pelē nebūs gana, lai aprakstītu sāpes, ko visa futbola pasaule šobrīd izjūt. Iedvesma miljoniem. Mēraukla vakar šodien un mūžam. Tavu mīlestību jutu visu laiku, pat attālināti. Viņš nekad netiks aizmirsts, un atmiņas par viņu dzīvos mūžīgi katrā no mums, futbola mīļotājiem. Dusi mierā, karali Pelē," rakstīja Ronaldu.

Velsas futbola leģenda Aeins Rašs izcēla arī Pelē personību.

"Ļoti skumja diena futbolam. Ikona un patiesi lielisks spēlētājs, kurš aizgrāba miljoniem cilvēkus gan ar savu futbolu, gan personību. Atpūties mierā, Pelē. Domās esmu ar viņa ģimeni," rakstīja Rašs.

Bijušais Vācijas izlases futbolists Mesuts Ezils rakstīja, ka Maradona un Pelē paradīzē būs neapturami.

"Lai viena no lielākajām futbola leģendām atpūšas mierā. Tava slava dzīvos mūžam. Esmu pārliecināts, ka paradīzes futbola klubs ar Maradonu un Pelē būs mūžīgi neapturami," rakstīja Ezils.

Foto: Pasaulē piemin leģendārā Pelē došanos mūžībā

Protams, piemiņas vārdus rakstīja arī cita Brazīlijas futbola ikona Ronaldinju

No leģendas atvadījās arī daudzi futbola klubi, tai skaitā "Santos", kura rindās viņš pavadīja teju visu karjeru

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu