Klēbo kļūst par "Tour de Ski" rekordistu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Norvēģijas distanču slēpotājs Juhanness Klēbo
Norvēģijas distanču slēpotājs Juhanness Klēbo Foto: EPA/Scanpix

Norvēģijas distanču slēpotājs Juhanness Klēbo pirmdien Vācijā uzvarēja "Tour de Ski" seriāla sacensībās desmit kilometru distancē klasiskajā stilā ar atsevišķu startu, kļūstot par rekordistu uzvarēto posmu skaitā vīriešu konkurencē.

Klēbo finišēja pēc 21 minūtes un 38,5 sekundēm.

Visu goda pjedestālu ieņēma Norvēģijas slēpotāji, Klēbo par 12,4 sekundēm apsteidzot tautieti Sīmenu Hegstadu Krīgeru un par 22,4 sekundēm - Didriku Tensetu.

Klēbo "Tour de Ski" seriāla posmos ir izcīnījis 14 uzvaras, kas ir par vienu vairāk nekā tautietim Peteram Nurtugam. Visu laiku titulētāko šo sacensību dalībnieku vidū viņš ir panācis rekordistes - citu Norvēģijas slēpotāju Terēzi Juheugu un Latvijas slēpotājas Patrīcijas Eidukas kādreizējo treneri polieti Justinu Kovaļčiku.

Klēbo ir līderis arī "Tour de Ski" vērtējumā, pēc trim posmiem tuvākos sekotājus tautiešus Polu Golbergu un Krīgeru apsteidzot par attiecīgi 37 un 40 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā Klēbo ar 782 punktiem piekāpjas Golbergam, kurš sakrājis 871 punktu. Trešais ar 611 punktiem ir itālis Federiko Pellegrīno.

Otrdien šajā pašā distancē dosies arī sievietes, tai skaitā Eiduka.

Pirmie divi sacensību posmi, kuros slēpotāji sacentās sprintā brīvajā stilā un iedzīšanā klasiskajā distancē desmit kilometru slēpojumā ar kopēju startu, notika Valmistairā, Šveicē. Pēc vienas dienas pauzes trešais un ceturtais posms notiek Vācijas trasē Oberstdorfā, slēpotājiem aizvadot desmit kilometru klasiskā stila sacensības ar atsevišķu startu un 20 kilometru iedzīšanu brīvajā stilā.

Trīs noslēdzošie posmi paredzēti Itālijas trasē Valdifjemmē. 6.janvārī notiks sprinta sacensības klasikā, tad notiks 15 kilometru sacīkstes klasiskajā stilā ar kopējo startu, bet septītajā posmā slēpotājus sagaida deviņu kilometru distance brīvajā stilā ar kāpumu Čermisa kalnā.

Pagājušajā gadā šajā seriālā sacentās gan Raimo Vīgants, gan Eiduka, kura četros posmos vienreiz iekļuva labāko 30 skaitā, bet vēl gadu iepriekš Eiduka kļuva par pirmo Baltijas valstu slēpotāju, kura piedalījusies visos tūres posmos.

Iepriekšējā sezonā par "Tour de Ski" čempioniem kļuva norvēģis Juhanness Klēbo un krieviete Natālija Ņeprjajeva.

Eiduka šajā sezonā startējusi Pasaules kausa posmos Rukā, Lillehammerē un Davosā. Visaugstāko pozīciju - 11. - viņa izcīnīja desmit kilometru brīvā stila sacensībās Lillehammerē, sasniedzot arī karjeras augstvērtīgāko rezultātu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu vērtē.

Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu