Pauls Jonass: Pēc 12 gadiem tās patiešām ir lielas pārmaiņas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Jānis Asaris, speciāli TVNET

Latvijas motokrosa pilots Pauls Jonass jaunajā MXGP pasaules čempionāta sezonā brauks ar "Honda" motociklu, kas ir pavisam citādāks spēkrats nekā KTM grupā, vēsta Latvijas Motosporta federācija (LSMF).

"Standing Construct" komandu pārstāvošais Jonass pēdējos 12 gadus brauca tikai ar KTM grupas motocikliem, tāpēc pārsēšanās uz "Honda" būs jauns izaicinājums.

Iepriekšējos gados Jonasa pārstāvētā komanda "Standing Construct" bija "Husqvarna" rūpnīcas komanda, taču šogad šī vienība izmantos "Honda".

Braucēji komandā paliek tie paši - Jonass un holandietis Braiens Bogerss, kurš jau 2018. un 2019. gadā startēja "Honda" rūpnīcas nometnē.

"No austriešu KTM grupas pāriešu uz japāņu "Honda". Pēc 12 gadiem KTM grupā tās patiešām ir lielas pārmaiņas. "Honda" motocikls ir pavisam citādāks. Man un komandai būs daudz kas jāmācās, paies laiciņš, kamēr līdz galam apradīsim ar jauno motociklu un izpratīsim visas niansītes," skaidroja Jonass.

"Pirmais iespaids par "Honda" noteikti ir visai pozitīvs un labs. Uz šī mocīša jau jūtos ļoti labi. Protams, vēl ir ļoti daudz jāstrādā, lai viss būtu TOP līmenī, bet kopā ar komandu ieguldām ļoti smagu darbu, lai pēc iespējas ātrāk varētu parādīt labākos rezultātus," turpināja Latvijas motokrosa braucējs.

"2023. gada sezonas mērķis ir izprast līdz galam motociklu, iemācīties visas nianses. Galvenais uzdevums vairāk vai mazāk ir mācīties, jo tiešām paies laiks, kamēr līdz galam apradīsim ar to mocīti. Jāizbauda viss process, un tad būs arī rezultāti."

2022. gada sezona Jonasam bija savainojumiem bagāta, bet, neskatoties uz to, MXGP sezonas kopvērtējumā Latvijas pārstāvis izcīnīja 9. vietu.

Par aizvadītās sezonas labāko rezultātu Jonasam kļuva MXGP Latvijas posms, kurā savu līdzjutēju priekšā viņš izcīnīja 2. vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu