Ābols: Es labāk ņemu nesmuku uzvaru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas hokejā ir bijis daudz skaistu zaudējumu, bet Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Artis Ābols vairāk apmierināts ir ar ne pašā skaistākajā spēlē izcīnītu uzvaru, pēc pasaules junioru čempionāta pēdējā mača secināja speciālists.

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase trešdien Kanādā uzvarēja otrajā mačā par palikšanu pasaules junioru čempionāta augstākajā divīzijā un arī 2024.gada meistarsacīkstēs spēlēs elitē. Latvijas hokejisti ar rezultātu 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) pārspēja vienaudžus no Austrijas un sērijā līdz divām uzvarām panāca 2-0.

"Latvijas hokejā ir bijis daudz skaistu zaudējumu, bet es labāk ņemu nesmuku uzvaru. Šodien bija nesmuka uzvara," sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) teica Ābols.

Lai gan tika izcīnīta uzvara, treneris nebija apmierināts ar to, kā komanda aizvadījusi pirmā perioda pēdējās minūtes. "Viduszonā zaudējām ripas un pieņēmām nepareizus lēmumus, sākās vaļības. Devām viņiem 100% iespēju izlīdzināt rezultātu," atzina Ābols.

Apakšgrupas četrās spēlēs latvieši guva tikai vienu punktu un ieņēma pēdējo vietu, tādējādi bija jācīnās par vietas saglabāšanu elitē. "Nospēlējām savā līmenī, diemžēl palēkties augstāk par vidusstrīpu neizdevās. Grupu turnīrā spēlējām ar objektīvi spēcīgākiem pretiniekiem. Izdarījām galveno, taču es neieredzu tādu uzstādījumu, ka braucam palikt augstākajā grupā," atklāja Ābols.

2024. gada čempionāts būs vienas no pēdējos gados retajām junioru meistarsacīkstēm, kas norisināsies ārpus Ziemeļamerikas - turnīrs no 26. decembra līdz 5. janvārim tiks aizvadīts Zviedrijas pilsētā Gēteborgā. "Neesam labi spēlē ar ripu, bet to uzreiz neizmainīt. Vajadzīgs ilgāks sagatavošanās posms, bet junioru hokejā to nav iespējams izdarīt. Tāpat junioriem ir ļoti mainīgs sastāvs no turnīra uz turnīru," vēlamos uzlabojumus izlases darbā komentēja Ābols.

Pirmdien pirmajā mačā latvieši guva virsroku ar 5:2 un sērijā līdz divām uzvarām panāca 1-0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu