Ukrainas ārlietu ministrs aicina pasaules sporta funkcionārus klātienē aplūkot okupantu radīto postažu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Okupantu izpostītā Družkivkas ledus halle.
Okupantu izpostītā Družkivkas ledus halle. Foto: https://www.instagram.com/dmytro_kuleba/

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba aicinājis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu Tomasu Bahu un citus pasaules sporta funkcionārus uz Doneckas apgabala Družkivku, lai klātienē aplūkotu Krievijas okupantu nodarījumus infrastruktūrai.

"Aicinu visus sporta funkcionārus, kuri vēlas ļaut Krievijas sportistiem piedalīties starptautiskās sacensībās, jo "sports ir ārpus politikas", tostarp SOK prezidentu Tomasu Bahu, apmeklēt "Altair" hokeja halli Družkivkā un pārliecināties par Krievijas "sporta neitralitāti". Krievijai un Baltkrievijai ir jāuzņemas pilna atbildība par saviem noziegumiem pret mieru. To sportisti nedrīkst startēt starptautiskās sacensībās tā, it kā nekas nebūtu noticis," Kuleba rakstīja savā sociālās saziņas vietnes "Instagram" profilā.

Karš izraisījis humāno krīzi Ukrainas austrumu pusē, liekot miljoniem bēgļu pamest savas mājas. Kaujas skārušas praktiski visus Ukrainas nostūrus, tostarp sporta objektus, par ko liecina Ukrainas galvenās hokeja arēnas un citu celtņu iznīcināšana.

"Tur notika Ukrainas un starptautiskās sacensības," rakstīja Ukrainas ministrs. "Tur trenējās bērni un pieaugušie. Tas nebija tikai sporta objekts, bet arī viena no galvenajām arēnām Ukrainas sporta attīstībai un lielākā hokeja un daiļslidošanas skola valstī."

Bahs arī nesen atsaucās uz Francijas prezidenta Emanuela Makrona komentāru un viņa apgalvojumu, ka "pret sportistiem no Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas jāizturas vienlīdzīgi".

Ukrainas Ledus hokeja federācija ar sava lietotnes "Telegram" kanāla starpniecību apstiprināja raķešu uzbrukumu Družkivkas hallei.

Pagājušā gada martā apšaudes laikā tika iznīcināts svarcelšanas treniņu centrs Černihivas stadionā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu