Eidukai 31.vieta "Tour de Ski" sprinta sacensību klasiskajā stilā kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka
Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka piektdien Itālijā "Tour de Ski" seriāla piektajā posmā izcīnīja 31.vietu sprinta klasiskajā stilā kvalifikācijā.

Labāko laiku distancē sasniedza vāciete Laura Gimlere - trīs minūtes un 3,41 sekunde.

Viņa par 0,15 sekundēm apsteidza norvēģieti Tīrilu Udnesu Vengu un par 0,19 sekundēm - tautieti Katarinu Hennigu.

Eiduka Gimlerei zaudēja 11,66 sekundes, ierindojoties 31.vietā 44 atlikušo dalībnieču vidū.

Sacensības turpinās 30 ātrākās slēpotājas. Līdz 30.vietai, kuru ieņēma itāliete Martina di Čenta, Eidukai pietrūka 0,39 sekundes.

Latvijas slēpotājas sniegums tika novērtēts ar 76,29 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktiem.

Trīs norvēģietes piektdien finālā aizņēma visu goda pjedestālu.

Uzvaru izcīnīja Lota Udnesa Venga, kura finišēja trijās minūtēs un 6,4 sekundēs.

Viņa par 0,35 sekundēm apsteidza dvīņumāsu Tirilu un par 0,67 sekundēm - Matildi Mirvollu.

Lotai Udnesai tā bija pirmā uzvara Pasaules kausa posmos un trešais goda pjedestāls, bet Mirvollai - otrais goda pjedestāls karjerā. Abi sasniegti sprintā.

Tūres kopvērtējumā par līderi ar 95 punktiem kļuvusi Tirila Udnesa Venga, kurai ar 77 punktiem seko Frīda Kārlsone un ar 62 punktiem - Lota Udnesa Venga.

Eiduka ar 12 punktiem ierindojas 11.pozīcijā 22 punktus saņēmušo sportistu vidū.

Tāpat Eiduka ar 370 punktiem saglabā pirmo vietu Pasaules kausa U-23 vecuma grupas kopvērtējumā, tuvāko sekotāju norvēģieti Helēni Mariji Fossesholmu apsteidzot par 140 punktiem. Fossesholma "Tour de Ski" nepiedalās, bet nākamajai konkurentei Jasmīnai Keherei no Somijas ir 169 punkti.

Kopējā ieskaitē Eiduka ar 370 punktiem ierindojas 18.pozīcijā, bet pirmo vietu ar 1119 punktiem ieņem Tirila Venga, kurai ar 797 punktiem seko Kārlsone.

Vīriešiem uzvaru svinēja norvēģis Juhanness Klēbo, kurš finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 43,85 sekundēm.

Tā Klēbo bija jau 16.uzvara "Tour de Ski" posmos, kas ir rekords.

Otro vietu izcīnīja zviedrs Kalle Halfvarsons, kurš atpalika par 0,26 sekundēm, bet labāko trijnieku, uzvarētājam zaudējot 0,94 sekundes, ieņēma itālis Simone Močellīni.

Klēbo ir līderis "Tour de Ski" vērtējumā un pēc pieciem posmiem tuvāko sekotāju Halfvarsonu apsteidz par 58 sekundēm, bet itāli Federiko Pellegrīno - par minūti un astoņām sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīcijas joprojām saglabā norvēģis Pols Golbergs, kurš piektdien finišēja 13.vietā un ir sakrājis 928 punktus. Otro vietu ar 897 punktiem ieņem Klēbo, bet Pellegrīno ar 671 punktu ir trešais.

Pirmie divi sacensību posmi, kuros slēpotāji sacentās sprintā brīvajā stilā un iedzīšanā klasiskajā distancē desmit kilometru slēpojumā ar kopēju startu, notika Šveices trasē Valmistairā. Pēc vienas dienas pauzes trešais un ceturtais posms notika Vācijas trasē Oberstdorfā, slēpotājiem aizvadot desmit kilometru klasiskā stila sacensības ar atsevišķu startu un 20 kilometru iedzīšanu brīvajā stilā.

Trīs noslēdzošie posmi notiek Itālijas trasē Valdifjemmē. Vēl atlikušas 15 kilometru sacīkstes klasiskajā stilā ar kopējo startu, kā arī septītajā posmā slēpotājiem jāmēro deviņu kilometru distance brīvajā stilā ar kāpumu Čermisa kalnā.

Pagājušajā gadā šajā seriālā sacentās gan Raimo Vīgants, gan Eiduka, kura četros posmos vienreiz iekļuva labāko 30 skaitā, bet vēl gadu iepriekš Eiduka kļuva par pirmo Baltijas valstu slēpotāju, kura piedalījusies visos tūres posmos.

Iepriekšējā sezonā par "Tour de Ski" čempioniem kļuva norvēģis Juhanness Klēbo un krieviete Natālija Ņeprjajeva.

Eiduka šajā sezonā startējusi Pasaules kausa posmos Rukā, Lillehammerē un Davosā. Līdz šim visaugstāko pozīciju - 11. - viņa izcīnīja desmit kilometru brīvā stila sacensībās Lillehammerē, sasniedzot arī karjeras augstvērtīgāko rezultātu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu vērtē.

Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu