Šifrina uzvarām bagātāko kalnu slēpotāju sarakstā panāk rekordisti Vonu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
ASV kalnu slēpotāju Mikaēla Šifrina
ASV kalnu slēpotāju Mikaēla Šifrina Foto: AP/Scanpix

ASV kalnu slēpotāju Mikaēla Šifrina svētdien Pasaules kausa uzvarām bagātāko kalnu slēpotāju sarakstā panāca rekordisti sieviešu konkurencē, savu tautieti Lindsiju Vonu.

Šifrina Slovēnijā svinēja pārliecinošu uzvaru Pasaules kausa sacensībās milzu slalomā, tiekot pie 82 panākuma karjerā, kas ir tikpat, cik karjeru beigušajai Vonai. Absolūtajam rekordistam, leģendārajam zviedram Ingemāram Stēnmarkam ir par četrām uzvarām vairāk.

"Man vajadzēja aizvadīs labus braucienus un to arī paveicu. Bija smaga cīņa, taču apstākļi bija lieliski. Klausīju treneri un braucu agresīvi," "Eurosport" tiešraidē teica Šifrina.

Otrās vietas ieguvēju Federiku Brinjoni no Itālijas viņa summā pārspēja par 0,77 sekundēm, bet vēl divas sekundes desmitdaļas atpalika šveicieti Lara Guta-Behrami. Vienu sekundes desmitdaļu aiz pirmā trijnieka palika slovākiete Petra Vlhova.

Savu pirmo uzvaru Šifrina izcīnīja 2012.gada 20.decembrī, 17 gadu vecumā uzvarot slalomā Orē, Zviedrijā. Karjeras laikā viņa uzvarējusi 51 slaloma sacensībās, 17 milzu slalomos, piecos supergigantos un piecās paralēlajās distancēs, kā arī trīs nobraucienos un vienā Alpu kombinācijā.

Jau otrdien Šifrina var kļūt par visu laiku titulētāko kalnu slēpotāju sieviešu konkurencē un pietuvoties arī rekordistam Stēnmarkam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu