SOK goda loceklis: Eiropa boikotēs olimpiskās spēles, ja tām pielaidīs Krieviju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) goda loceklis Gerhards Heibergs norādījis: ja Krievija tiks pielaista 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, Eiropa tās varētu boikotēt.

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Krievijas sports ir izolēts no starptautiskām sacensībām pagaidām uz nenoteiktu laiku.

"Plāns izstrādāt pieņemamus nosacījumus Krievijas sportistu iekļaušanai (olimpisko spēļu dalībnieku skaitā) ir pāragrs. Ukrainas sabiedrotie ir visa Eiropa, un viņu bažas ir pilnībā pamatotas," "Inside The Games" citē Heiberga teikto.

Heibergs 1994. gadā bija Lillehammeres olimpisko spēļu organizators.

"Āzijas Olimpiskā padome Krievijas integrācijai meklēs nepilnības. Jā, Ukrainas kaimiņvalstis, Eiropas valstis lems par boikotu. Rietumi nav šī riska vērti," pauda Heibergs.

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Olimpiskās un paralimpiskās komitejas (USOPC) prezidente Sjūzena Lionsa iepriekš iestājās par Krievijas pielaišanu 2024. gada olimpiskajām spēlēm Parīzē. Tiesa, sportistiem jāstartē kā neitrāliem atlētiem.

66 valstis pēc ASV iniciatīvas 1980. gadā boikotēja Maskavas olimpiskās spēles, šādi reaģējot uz Padomju Savienības iebrukumu Afganistānā. 14 Austrumu bloka valstis uz to atbildēja, 1984. gadā boikotējot Losandželosas olimpiskās spēles.

2024. gada Vasaras olimpiskās spēles notiks Francijā. Tās sāksies 26. jūlijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu