"Australian Open" varēs startēt arī ar Covid-19 inficētie dalībnieki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Australian Open" laukums
"Australian Open" laukums Foto: AP/Scanpix

Sezonas pirmajā "Grand Slam" tenisa turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā ("Australian Open") - varēs piedalīties arī ar Covid-19 inficētie sportisti, pirmdien paziņoja sacensību direktors Kreigs Tailijs.

Tailijs vietējiem medijiem atzinis, ka spēlētājiem nebūs pienākums ziņot par pozitīvām Covid-19 analīzēm un viņi varēs startēt turnīrā, ja vien paši jutīsies pietiekami labi.

"Esam to paziņojuši spēlētājiem un visiem 12 000 darbiniekiem," sacīja Tailijs. "Ja kāds nejūtas labi, tad lai paliek mājās. Bet potenciāli būs spēlētāji, kas startēs ar Covid-19."

Kā zināms, pagājušajā gadā Austrālijas "Grand Slam" turnīrā nevarēja piedalīties bijušais pasaules ranga līderis serbs Novaks Džokovičs, kurš nebija vakcinējies pret Covid-19. Džokovičam tika liegta dalība sacensībās, un viņš tika deportēts no Austrālijas.

Šobrīd ieceļotājiem Austrālijā vairs nav nepieciešama pote pret Covid-19 un arī Džokovičam atcelts liegums trīs gadus ieceļot valstī.

Serbs svētdien triumfēja Adelaidas "ATP 250" turnīrā un būs viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru Austrālijas atklātajā čempionātā, kurā viņam izdevies uzvarēt jau deviņas reizes.

2023.gada sezonas pirmais "Grand Slam" turnīrs Melburnā uz cietā seguma norisināsies no 16. līdz 29.janvārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu