Merzļikins: Šosezon savu darbu daru sūdīgi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Elvis Merzļikins
Latvijas hokejists Elvis Merzļikins Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokejists Elvis Merzļikins pēc kārtējā zaudējuma Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā atzinis, ka viņam šī ir sliktākā sezona hokeja vārtsarga karjerā.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 0:1 piekāpās Vašingtonas "Capitals", piedzīvojot desmito zaudējumu pēdējos 12 mačos.

Latviešu vārtsargs uzvaru nav izcīnījis kopš pērnā gada 12. decembra, jo dažādu iemeslu dēļ pus mēnesi nebija "Blue Jackets" aktīvo spēlētāju sarakstā.

Lai gan mačā pret "Capitals" latvietis savā cietoksnī ielaida tikai vienu ripu, uzvara spēlē netika gūta, tāpēc viņš pēcāk komentāros bija ļoti paškritisks.

"Šī sezona man ir liela dzīves mācība. Tas, ko jūtu iekšienē, ir kas pavisam pretīgs. Ticiet man, sajūtas nav labas. Šī, visticamāk... nē, nelietošu vārdu "visticamāk". Šī ir manas karjeras sliktākā sezona," sacīja Merzļikins.

"Vasarā smagi strādāju. Gribēju būt gatavs sezonai. Gribēju aizvest komandu tik tālu, cik iespējams," uz ieguldīto darbu atskatījās Latvijas hokejists.

Viņš norādīja, ka viņam šosezon arī patraucējuši savainojumi, tomēr vārtsargs attaisnojumus nemeklē.

"Te nav ko slēpt - savu darbu daru sūdīgi. Patiešām sūdīgi. Tad atkal un atkal sekoja slimība, savainojums, slimība, savainojums. Tad saslimu ar Covid, arī tas vēl eksistē," sacīja latviešu vārtsargs.

Šajā sezonā "Blue Jackets" vairs ir tikai matemātiskas izredzes pacīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs. Merzļikins uzsver, ka atlikušajā sezonas daļā galvenais ir atgūt pārliecību par saviem spēkiem. Ne tikai viņam pašam, bet arī visai komandai kopumā.

"Nezinu, vai tas ir slikts vārds, bet mums ir jātiek ārā no sūdiem. Mēs esam šeit, lai uzvarētu. Nekas nesanāk. Kaut kas nav kārtībā, bet es nezinu, kas tieši. Es allaž vispirms vainošu sevi. Mana mamma teica, ka šajā pretīgajā un negatīvajā situācijā ir arī kas pozitīvs. Man tikai to jāatrod. Tāpēc cenšos klausīt savu mammu un mēģinu atrast pozitīvo," sacīja vārtsargs.

28 gadus vecais Merzļikins šosezon vidēji spēlē zaudējis 4,52 ripas, atvairot vien 86,5% metienu. 18 mačos viņa kontā ir tikai četras uzvaras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu