Balcers aizvada pilnvērtīgu treniņu un drīzumā varētu atsākt spēlēt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers pirmdien aizvadīja pilnvērtīgu treniņu uz ledus kopā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lightning". Viņa atgriešanās laukumā gaidāma nākamās nedēļas laikā, vēsta vietējie hokeja žurnālisti.

Balcers, kurš iepriekš bija ievietots ilgtermiņa savainoto spēlētāju sarakstā, ķermeņa augšdaļas traumas dēļ nav spēlējis kopš 25. novembra. 

Pēc gadu mijas Balcers atgriezās uz ledus un sāka aizvadīt treniņus kopā ar komandu, taču bez kontakta jeb spēka spēles.

Vietējie žurnālisti vēsta, ka Balcers pirmdien "Lightning" treniņā pats pirmais kāpa uz ledus un viņam mugurā vairs nebija sarkanā krekla, kas nozīmē, ka pret šo spēlētāju nevar pielietot spēka spēli.

Balcers pirmdien treniņā pildīja 13. uzbrucēja lomu, kas nozīmē, ka viņam pagaidām nav atvēlēta vieta kādā no četrām maiņām jeb uzbrukuma virknējumiem.

"Lightning" galvenais treneris Džons Kūpers pēc treniņa atklāja, ka Balcers laukumā varētu atgriezties nākamās nedēļas laikā.

"Viņam šodien mugurā bija cits krekls. Neesmu ar viņu vēl runājis pēc treniņa, kurā bija nedaudz cīņas, tāpēc skatīsimies, kā viņš jutīsies," sacīja Kūpers.

"Viņš noteikti būs gatavs spēlēt nākamās nedēļas mačos," piebilda "Lightning" stūrmanis.

25 gadus vecais Balcers šo sezonu sāka Floridas "Panthers" komandā, kuras sastāvā 14 spēlēs viņš guva divus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

"Panthers" rudenī pārtrauca sadarbību ar Latvijas hokejistu, taču viņu pavisam drīz piesaistīja "Lightning" komanda. 

Tampabejas vienības rindās Balcers aizvadījis tikai trīs spēles un guvis vienus vārtus.

"Lightning" patlaban ieņem trešo vietu Atlantijas divīzijā ar 49 punktiem 38 mačos, kas kopumā Austrumu konferencē komandai dod septīto pozīciju.

11. janvārī plkst. 2.00 pēc Latvijas laika "Lightning" savā laukumā uzņems vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto Kolumbusas "Blue Jackets".

Turpinājumā šonedēļ komandai būs vēl divas spēles - 13. janvārī (plkst. 2.00) pret Vankūveras "Canucks" un 15. janvārī (plkst. 3.00) pret Sentluisas "Blues".

Savukārt nākamnedēļ pirmais mačs "Lightning" komandai paredzēts 16. janvārī plkst. 23.00 pēc Latvijas laika izbraukumā pret Sietlas "Karaken".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu