Bijušais Rīgas "Dinamo" treneris: Pēc gada Krievijas hokejs atgriezīsies starptautiskā apritē (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs Krikunovs
Vladimirs Krikunovs Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kādreizējais Rīgas "Dinamo" galvenais treneris un Latvijas izlases konsultants Vladimirs Krikunovs uzskata, ka pēc gada Krievijas hokejs atgriezīsies starptautiskajā apritē.

Krievijai sākot pilna mēroga karadarbību Ukrainā, tā tika izslēgta no starptautiskā sporta. Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) Krievijai atņēma arī 2023. gada pasaules čempionāta rīkošanas tiesības. 

IIHF prezidents Liks Tardifs nesen Kanādas medijam "Sportsnet" atklāja, ka par Krievijas un Baltkrievijas iespējamo atgriešanos vai neatgriešanos pasaules čempionātā lems maijā organizācijas kongresā Somijā. 

"Starptautiskajām sacensībām mēs netiekam pielaisti. Tā būs vēl gadu, bet pēc tam pielaidīs pasaules čempionātam un Eirotūrei," Krievijas sporta medijos citēts Krikunovs. "Šogad uz starptautiskajām spēlēm mums nav jāgaida. Perspektīvā mūs tur atgriezīs. Turpināsim attīstīties."

72 gadus vecais Krikunovs Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amatu pameta 2022. gada martā. Tad arī Latvijas klubs izstājās no Kontinentālās hokeja līgas (KHL). 

Viņš uzskata, ka Krievijas hokejs spēs attīstīties bez dalības starptautiskajā arēnā un tas notikšot arī ar limitētu viesspēlētāju skaitu. 

"Mums Padomju Savienībā leģionāru nebija vispār un deviņas reizes kļuvām par pasaules čempioniem, tāpēc nav par ko uztraukties," viņš norādīja. "Spēlēs vairāk jaunieši, un nevis mākslīgi iekļauti, bet gan pēc talanta. Vai mūsu hokejam izolācijas periodā ir iespēja attīstīties? Jebkurā virzienā. Spēle nav mainījusies, izmaiņu nav. Jā, mācīties var vienmēr, bet globālas nelaimes nebūs."

Krikunovs ir viens no pieredzes bagātākajiem Krievijas hokeja treneriem. Kā spēlētājs viņš savulaik pārstāvēja arī Rīgas "Dinamo". 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu