Bērziņa un Aparjode piedalīsies Nāciju kausa sacensībās PK kamaniņu sportā posmā Siguldā

CopyDraugiem X Whatsapp
Sigita Bērziņa
Sigita Bērziņa Foto: Evija Trifanova/LETA

Sigita Bērziņa un Kendija Aparjode piektdien Siguldā Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas meistarsacīkstes, piedalīsies Nāciju kausa sacensībās, ziņo Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Nāciju kauss vienlaikus ir arī kvalifikācija sestdien un svētdien gaidāmajām sacensībām.

Vietu pamatsacensībās, kurās startē 12 labākie iepriekšējo triju Pasaules kausa posmu vērtējumā, nodrošinājuši pārējie Latvijas kamaniņu braucēji.

Aizvadītajā nedēļas nogalē ceturtajā posmā Siguldā Latvijas sportisti sasniedza četrus trases rekordus, kā arī izcīnīja četras zelta un vienu sudraba medaļu.

"Aizvadītajā nedēļas nogalē uzrādījām divus labus braucienus, kas ļāva gan pirmajā, gan otrajā sacensību braucienā labot trases rekordu. Neskatoties uz to, mums noteikti vēl ir kur pielikt braucienu kvalitātē gaidāmajā Eiropas čempionātā," saka uzvarētājs divniekos kopā ar Robertu Plūmi Mārtiņš Bots.

"Runājot par Eiropas čempionātu, iepriekšējās nedēļas panākumi mums nedod nekādas priekšrocības. Eiropas meistarsacīkstēs viss sāksies no nulles. Tāpat kā aizvadītajā nedēļas nogalē mēs dosimies trasē, lai cīnītos par augstākajām godalgām," preses konferencē stāstīja Plūme.

Pamatsacensībās vietu garantējusi Elīna Ieva Vītola, Gints Bērziņš, Kristers Aparjods, kā aŗi divnieki Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts un Anda Upīte/Sanija Ozoliņa.

Pasaules kausa sacensībās sestdien sacentīsies vīriešu un sieviešu divnieki, kā arī vīriešu vieninieki, bet svētdien trasē dosies sievietes vieniniekos, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

No 27. līdz 29. janvārim Oberhofā kamaniņu braucēji cīnīsies par godalgām pasaules čempionātā, bet vēlāk paliks turpat Vācijā, kur nākamie divi Pasaules kausa posmi notiks Altenbergā (no 3. līdz 5. februārim) un Vinterbergā (no 10. līdz 12. februārim). Nedēļu vēlāk astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu